Tarsus Ticaret Borsası, kuruluşunun 72. Yıldönümünü kutladı | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus Ticaret Borsası, kuruluşunun 72. Yıldönümünü kutladı

Tarsus Ticaret Borsası, kuruluşunun 72. Yıldönümünü bu yıl Tarsus Üniversitesi’nin ev sahipliğinde kutladı. ‘100. Yılımızda Yıldızlarımız’ ödül töreninde Tarsus’un ihracatta lider firmalarına ödül versildi.

Tarsus Ticaret Borsası, kuruluşunun 72. Yıldönümünü kutladı


Tarsus Ticaret Borsası, kuruluşunun 72. Yıldönümünü kutladı. Borsanın Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, programın açılışında yaptığı konuşmasında, Tarsus’un ürettiğini, geliştiğini ve büyüdüğünü belirterek “Türkiye değişiyor, dünya değişiyor. Bizim de değişmemiz lazım. Yarınlarımıza daha iyi hizmet sunmak için sürekli bir değişim içinde olmamız lazım. Yürüttüğümüz projeler ile ihracatçı üye sayımızı beşe katladık, ihracat rakamlarımızı 10 kat arttırdık. TOBB akreditasyon sistemi içerisinde Türkiye birincisi olduk. 350 kw.’lık Güneş Enerjisi Sistemini kurarak ‘Yeşil Borsa’ olduk” dedi.

Gecede konuşan Meclis Başkanı Murat Kaya, “Tarsus, İl’inin sahip olduğu 3 milyon dekar tarım arazisinin 1 milyon dekarına sahip tarımsal gücü ile lokomotif bir kenttir. Üretim, yatırım, ihracat yapan, istihdam sağlayan her firmanın bir yıldız olduğunu ve ödülü hak ettiğini belirtmek isterim. Şunun altını da çizerek belirtmek isterim ki, neredeyse bir asırdır üyesine hizmet veren, ilçesine değer katan Tarsus Ticaret Borsası kurucularını ve emeği geçenleri saygı ve minnetle yâd ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ‘100. Yılımızda Yıldızlarımız’ ödül törenine geçildi. Tarsus’un Coğrafi işaretli ürünü Tarsus Sarıulak Zeytinyağı ile yöresel ürünlere katma değer yaratan zeytin dostu ‘17. Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’nda Efsus Markası ile ‘Altın Kalite Ödülü’ alan Gözde Bucak’a, ödülü Kaymakam Mehmet Ali Akyüz verdi.

İhracat ödüllerini ise yüksek düzeyde 1. sıra ihracat işlemi yaparak Koltaş Gıda, Ambalaj, Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Yüksek düzeyde 2. sıra ihracat işlemi yaparak Agrohoby Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yüksek düzeyde 3. sıra ihracat işlemi yapan Çukurova İrmik Anonim Şirketi aldı. (Haber Merkezi)