“Halkla olan kazanır” | Güney Gazetesi Mersin

“Halkla olan kazanır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili konuştu. Mersin’de son 6 yılda CHP’nin artan bir oy grafiğinin olduğunu ve seçimin rahatlıkla kazanılacağı yorumunda bulunan Başarır, “Bu yerel seçimlerde göreceksiniz birçok yeri kazanacağız, belediyemizin üzerine belediye koyacağız. Ama 2019’da olduğu gibi kazanmak yetmiyor, o gün nasıl halka dokunduysak, halka yüzümüzü döndüysek bunu devam ettireceğiz. Halkla olan kazanıyor.  Bütçesini, parasını halka veren kazanıyor” diye konuştu.

“Halkla olan kazanır”


ELVAN KONUK

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, katıldığı bir canlı yayın programında yaklaşan seçimler ve ‘para sayma’ görüntüleriyle ilgili konuştu. Her seçim öncesi iktidarın video ve montajla iftira atma politikası yürüttüğünü hatırlatan Başarır, “2019’da da iftira attılar ne oldu, hangi belediyemizin bir terör örgütüyle ittifakı çıktı. Ama sen İstanbul, Ankara, Balıkesir olmak üzere birçok belediyeni istifa ettirdin FETÖ yüzünden, yargılayamadın bile. Bizim belediye başkanlarımız tertemiz insanlar” dedi.

 

“EMEKLİNİN MAAŞIYLA 2002 YILINDAN BU YANA YALNIZCA ALDIĞI EKMEK SAYISI ARTTI”

 

İktidarın kent mutfağıyla dalga geçtiğini söyleyen Başarır, “Neden kent mutfağını açıyoruz biliyor musunuz? İnsanlar tüpü bulsa yağı bulamıyor, yapı bulsa ekmeği bulamıyor. O yüzden insanların karnını doyurabilmeleri için böyle bir hizmet veriyoruz bunla dalga geçiyor. Dön sen aynaya kendinle dalga geç, kendinle utan. 2002’de iktidara geldiğinde emekli maaşıyla diyelim ki 50 kilo et alabiliyorsa bugün 40 kilo alabiliyor. Bin 500 tane yumurta alabiliyorsa bugün bin tane alabiliyor, bunları tabi misal olarak veriyorum. Aynı şeyi sebzede, tüpte, yağda, zeytinyağında, peynirde yaşıyor. Ama 2002’de insanlar bir şeyi bugün fazla alabiliyor maaşıyla. O gün insanlar bin 200 tane ekmek alabiliyorsa bugün bin 400 tane ekmek alabiliyor. Sadece ekmeği fazla alabiliyor. Neden? Çünkü bizi ekmeğe muhtaç ettiler. Daha az et, yumurta, yağ, daha az tüm besin ürünlerini alabiliyor bugün. Yani dönüp buna bakacaklar” ifadelerini kullandı.

 

“BİR TARAFTA MONTAJ, BİR TARAFTA YOKSULLUĞUN ÖYKÜSÜ VAR”

 

16 milyon emeklinin AKP iktidarına hakkını helal etmeyeceğini vurgulayan Başarır, “Niye belediyeler mutfak yapar, niye belediyeler erzak dağıtır, niye belediyeler emekliye kart verir? Bu senin görevin Recep Tayyip Erdoğan. ‘Bu ülkede emeklinin maaşı neden 10 bin lira’ dedik. Çıktı, ‘ben zam yaptığım zaman hazine karşılayamıyor’ dedi. Hazine senin 13 tane uçağını karşılıyor, yazlık sarayını karşılıyor, kışlık sarayını karşılıyor, binlerce aracını karşılıyor. Hazine senin çevrendeki birçok zengine ayırdığın parayı karşılıyor, emekliye yapılacak 7 bin lira zammı karşılamıyor. İşte 16 milyon emekli, milyonlarca genç, bugün tahliye tehdidinde sokakta kalacak milyonlarca kiracı ona hakkını helal etmiyor, hakkımızı helal etmiyoruz. Bir tarafta montaj var, bir tarafta gerçek, sefaletin, yoksulluğun öyküsü var. Bu zalimlere inanmasınlar, bunlar zalim, bunlar yalancı, bunlar iftiracı” diye konuştu.

 

“BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ TERTEMİZ, CEKETİYLE GELİP CEKETİYLE GİDECEKLER”

 

Mersin’de seçimin rahatlıkla kazanılacağına işaret eden Başarır, şu şekilde konuştu.

“Mersin’de zaten son 6 yılda artan bir oy grafiğimiz vardı.2018’de 3 olan milletvekili 5’e çıktı. 5 olan muhalefet milletvekili sayısı 8 civarında şu anda. Mersin zaten bu anlamda güçlü bir yer. Mersin’de seçim rahat kazanılacak gibi geliyor.

Bu yerel seçimlerde göreceksiniz birçok yeri kazanacağız, belediyemizin üzerine belediye koyacağız. Ama 2019’da olduğu gibi kazanmak yetmiyor, o gün nasıl halka dokunduysak, halka yüzümüzü döndüysek bunu devam ettireceğiz. Halkla olan kazanıyor.  Bütçesini, parasını halka veren kazanıyor. İstanbul’da, Ankara’da, Antalya’da, Adana’da olduğu gibi.

Biz tüm soruşturmalara, Süleyman Soylu gibi bir adamın iftira ve kirli soruşturmalarına rağmen dimdik ayakta kaldık. Büyükşehirlerde bir tek soruşturmada hüküm giyen yargılanan belediye başkanımız yok. Bir tek iddia yok, tertemiz insanlar. Ceketleriyle geldiler, ceketleriyle günün birinde gidecekler.”