Demir-çelik ihracatında Akdeniz rüzgârı | Güney Gazetesi Mersin

Demir-çelik ihracatında Akdeniz rüzgârı

Yeni yılın iki ayına ihracat rekorlarıyla başlanırken, demir-çelik sektörü de bu ivmeye eşlik etti. Türkiye’nin demir-çelik ihracatı şubat ayında yüzde 15 artışla yaklaşık 2,4 milyar dolar olurken, Akdeniz’den yapılan ihracat yüzde 72 artışla 201 milyon dolar oldu. ADMİB’in çelik ihracatı da yüzde 129,5’luk artış kaydetti.

Demir-çelik ihracatında Akdeniz rüzgârı


İhracatta beklenen ivmenin yeni yılda başladığını belirten ADMİB Başkanı Fuat Tosyalı, “Taleplerin yeniden Türkiye’ye dönmesi sektörümüz ve ülke ihracatımız açısından önemli. Nihayetinde demir-çelik sektörü ülkemizin toplam ihracatının yüzde 10’undan fazlasını üstleniyor. Demir-çelik sektörümüzün ülke ihracatına yılın ikinci yarısından sonra çok daha ciddi katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Demir-çelik sektöründe küresel belirsizlik ve enflasyonist ortam neticesinde uzun süren talep daralması yaşandığını hatırlatan Tosyalı, “Ertelenen taleplerin 2024’ün ikinci yarısından itibaren geleceğini planlıyorduk ancak Avrupa ve ABD’deki yatırımların erken devreye girmesiyle talep de beklediğimizden önce oluştu. Taleplerin yeniden Türkiye’ye dönmesi sektörümüz ve ülke ihracatımız açısından önemli.” (Haber Merkezi)