Silifke’nin inadı inat | Güney Gazetesi Mersin

Silifke’nin inadı inat

Anadolu Üniversitesi galibiyetiyle moral bulan Kırmızı Lacivertliler ligde kalma hedefine kilitlendi

Silifke’nin inadı inat


HASAN KÜÇÜK

 

Silifke Belediyespor TFF 3. Lig 24. Hafta karşılaşmasında pazar günü karşılaşacağı Kelkit Hürriyetspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Geçen hafta evinde Eskişehir ekibi Anadolu Üniversitesi’ni 2-0 yenerek 5 haftalık hasrete son veren Mavi Yengeçler deplasmandaki bu maçı da kazanarak galibiyet serisi yakalamak istiyor.

Silifke Belediyespor Teknik Direktörü Ufuk Uysal, Güney’e yaptığı açıklamada, uzun haftalar sonra galip gelmelerinin sevindirici olduğunu söyledi. Zor olan 6 haftalık periyotta maksimum puanlar almaları gerektiğini bildiklerini ifade eden Uysal, “Gerçekçi olmak lazım ki kazanamadığımız Batman, Elazığ, Turgutlu,  Karşıyaka maçları kolay maçlar değildi. Ligimiz bundan sonra denk takımların mücadelesi şeklinde geçecek. İçeride maç fazlası ile üzerimizde olan rakibimiz Anadolu Üniversitesi’ni yendik. Büyük avantaj sağladık. Yukarıda ve altımızda olan rakiplerimiz şampiyonluk adayı takımlarla henüz maçlarını oynamadı. O maçların sonuçları bizi doğrudan etkileyecek. Bu arada bizim kazanarak gidip maksimim puanlar toplamamız gerekiyor. Kelkit maçına da öyle hazırlanıyoruz. Kazanma amacıyla gideceğiz ama deplasmanda puan almakta iyidir diye düşünüyoruz” diye konuştu.

 

“LİGDE KALMA HEDEFİNE 4-5 PUAN UZAKTAYIZ”

Puan anlamında diğerlerine göre zor bir grupta olduklarını anlatan Uysal şunları söyledi: “Play-off potasındaki takımların düşme, düşme potasındaki takımlarında play-off oynama ihtimalleri var. Görünen şu ki 30 puan üstü 31-32 puan bu grupta bizi kümede bırakacak gibi. Bu kulübün ilk hedefi olan ligde kalma hedefine 4-5 puan uzaktayız. Takımımız onu alabilecek güçte. Bizim ondan hariç farklı hedeflerimiz var. Yukarıyı da bir şekilde yakalayıp ilk 6’nın içine girmeyi hesaplıyoruz. Bu biraz sıkıntılı geçiyor. Kolay maç yok. Zor maçları bitirdik ama daha zor olan alt sıra takımları ile oynayacağız. Bunlarda kolay geçmeyecek. Aldığımız galibiyet sonrası biraz daha özgüven kazandık. Takım oyun anlamında daha iyi idi. Devre arası gelen 4 oyuncunun 2’sinden şu an sakatlık nedeniyle faylanamıyoruz. Diğer ikisi takıma uyum sağladı ve gelecek adına iyi sinyaller verdi. Bundan sonra daha iyi sonuçlar alıp kazanarak gitmek istiyoruz.”