Meriş toplantı salonunda gerçekleşen proje tanıtım toplantısına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Talat Dinçer ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Abdurrahman Yıldız, Toroslar’da doğan biri olarak ilçeye karşı kendini borçlu hissettiğini belirterek, Toroslar’ın bu kadar mağdur edilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Yıldız, “Toroslar çok büyük bir potansiyel barındırıyor. Bu potansiyeli harekete geçirecek bir vizyon maalesef Toroslar’ı yönetmedi. Toroslar’ı hep aynı zihniyet yönetti” diye konuştu.
“EN BÜYÜK SORUN İSTİHDAM”
Toroslar’ın en önemli sorunlarının başında istihdam ve ekonominin geldiğine işaret eden Yıldız, “Toroslar’a ciddi yatırımların gelmesi sağlanamadı. Aslında yapılabilecek planlar var ama geliştirilemedi. Kent planlarının hızla yapılmasını sağlayacağız. Toroslar çok ciddi turizm potansiyeline sahip. 12 ay turizm yaşanabilecek bir kent. Kışın kış turizminin yapılabileceği yaylalarımız mevcut. Toroslar’ı üretim merkezi haline getireceğiz. İktisadi ve tarımsal anlamında potansiyel var. Yatırım yapmak isteyenlere destek sağlayacağız. İş insanlarımız Toroslar’da bıktırılmış durumda” dedi.
“YERLİ VE MİLLİYİZ” DİYENLER DAĞI, TAŞI, MERAYI PEŞKEŞ ÇEKTİ
CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, “Toroslar’da önemli bir seçim gerçekleştireceğiz. İnanılmaz bir hava var. Bu havanın da bir mimarı var. Elindeki küçücük bütçe ile memleketimizin her yerini ilmek ilmek işlemiş bir belediye başkanımız var” dedi.
Toroslar’ı diğer ilçelerle kıyaslayan CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış da şöyle konuştu: “Toroslar 30 yıl hep anlayışla yönetildi. 30 yılın sonunda Toroslar yerinde sayıyor. 30 yıl Toroslar’ı yönetenler, ‘biz köylüyüz’, ‘biz yörüğüz’ dediler insanların saf ve temiz vicdanını suiistimal ettiler. ‘Yerli ve milliyiz’ diyenler dağı, taşı, merayı, pınarı peşkeş çektiler. Bugün Toroslar’da bu torakların adayı Abdurrahman Yıldız içinde insan sevgisi, yurt sevgisi, çevre sevgisi olan bir yoldaşımız. Toroslar’ı köy köy mahalle mahalle biliyor. Samimiyetle Toroslar’ı yönetmeye aday. Mersin kararını vermiş. Halk Toroslar için de Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı istiyor. 30 yıl sonra Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanını seçelim.” (Haber Merkezi)