“Kiracılar için sosyal konut yapacağız” | Güney Gazetesi Mersin

“Kiracılar için sosyal konut yapacağız”

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’de kira sorununun dar gelirliler için bir işkenceye dönüştüğünü belirterek “Bunu giderecek en büyük proje sosyal konut projesi. Bunu yapacağım. Altyapısını da hazırlıyoruz. En rahat olduğumuz konu arazi sorunumuz yok. Belediye hizmet alanlarında yapacağız. Süratle bu projeye başlayacağız” dedi.

“Kiracılar için sosyal konut yapacağız”


 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Vahap Seçer, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine (TMMOB) bağlı meslek odalarının üyeleriyle bir araya geldi.

 

“TIKIR TIKIR İŞLEYEN BİR SİSTEM VAR”

 

Seçer, “Seçimlere gidiyoruz, ikinci 5 yıla da gideceğiz. Bundan endişemiz yok. Türkiye’nin en anlamlı sonucunu Mersin’den çıkaracağız. Seçime 18 gün kaldı, biz sanki seçim yokmuş gibi çalışıyoruz. Gündelik işlerimizi yapmaya devam ediyoruz. Seçime gidiyoruz, seçim politikası yapalım gibi bir derdimiz yok. Tıkır tıkır işleyen bir sistem olduğunu söyleyebilirim. Aynı anlayışla, aynı felsefeyle ikinci 5 yılda da devam edeceğiz” dedi.

 

“MÜFTÜ DERESİNİN İKİ YANINDA 500 DÖNÜMLÜK PARK”

 

İkinci dönemde daha kaliteli, hızlı hizmetler yapacaklarını, daha vizyoner projeler hayata geçireceklerini söyleyen Seçer, “İkinci dönem projeksiyonumuzu sunduk. Birçok proje var. Hiçbiri kes yapıştır değil. 2019 seçimlerinden 1.5 yıl önce projeleri çalıştım ve verdiğimiz sözlerin büyük kısmını da yerine getirdik. Gelecek 5 yılda 3 başlığı çok önemsiyorum. Birincisi metro. İmza nedeniyle gecikti ama şimdi sorunlar bir bir çözülüyor.  İkincisi, büyük park alanları yapmak istiyoruz. Müftü Deresi kenarında 500 dönümlük park alanı çıkardık. Çok güzel bir park yapacağız. Kültür Park’tan çok daha işlevsel bir park yapacağız Müftü Deresi kenarında” ifadelerini kullandı.

 

“SOSYAL KONUTLAR İÇİN ARAZİ SORUNUMUZ YOK”

 

İkinci dönemde özel vereceği bir diğer konunun da sosyal konut olduğunu ifade eden Vahap Seçer sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sosyal belediyeciliğin en önemli enstrümanlarından biri sosyal konut. Bu modeli gerçekleştirmek beni inanılmaz mutlu edecek. Dar gelirli ve orta alt gelir grubundan insanlarımıza uygun koşullarda sosyal konut yapmak ve bunları kiraya vermek istiyoruz. 2.5 milyon insan yaşıyor bu kentte. Gelir dağılımında adaletsizlik var. Kiralar bir sorun alanı, bir bunalım alanı oldu. Bunu giderecek en büyük proje sosyal konut projesi. Bunu yapacağım. Altyapısını da hazırlıyoruz. En rahat olduğumuz konu arazi sorunumuz yok. Belediye hizmet alanlarında yapacağız. Süratle bu projeye başlayacağız. İleri ki aşamalarda satmak üzere de sosyal konut yapacağız ama önceliğimiz kiralamaya yönelik sosyal konutlar olacak.”