MERSİN FİNALE KENETLENDİ | Güney Gazetesi Mersin

MERSİN FİNALE KENETLENDİ

Kadınlar Avrupa Ligi “Dörtlü Finali”ne kalarak ülkemize büyük gurur yaşatan ÇBK’ya, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinden destek geldi. Dörtlü Final’in Mersin’de oynanması durumunda organizasyon giderleri için 7 milyon lira kaynak yaratıldı.

MERSİN FİNALE KENETLENDİ


HASAN KÜÇÜK

 

Kadınlar Avrupa Ligi’nde Final Four maçlarının Mersin’de yapılması için çalışma yürüten Çukurova Basketbol Spor Kulübü’ne (ÇBK) Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden destek geldi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in önerisiyle Meclise sunulan teklife Büyükşehir Meclisi duyarsız kalmadı ve oy birliğiyle aldığı kararla, Dörtlü Final’in Mersin’de oynanması durumunda Turuncu Lacivertlilere 7 milyon lira destek sağlandı.  

Kadınlar Avrupa Ligi (EuroLeague Women) çeyrek finalinde İspanya ekibi Zaragoza’yı seride 2-1’le geçerek adını ikinci kez Final Four’a yazdıran ve yarı final maçında Fenerbahçe ile eşleşen ÇBK, organizasyonun Mersin’de yapılması için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Final Four’a kalan takımlardan Fenerbahçe’nin 2 yıl önce, Praha’nın da geçen yıl organizasyona ev sahipliği yapması nedeniyle bu yıl ÇBK’nın şansı yüksek. Mersinliler, FIBA’dan çıkacak kararı sabırsızlıkla beklerken Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 4’lü finalin Mersin’de yapılması durumunda 7 milyon TL destek verilmesi için oy birliğiyle kaynak yarattı.

 

MERSİN’İN TANITIMI İÇİN BULUNMAZ FIRSAT

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan meclis toplantısında görüşülen teklifte, Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde oynayan ve aynı zamanda ülkemizi Avrupa’da başarı ile temsil eden Çukurova Basketbol Kulübü’nün, bu yıl Avrupa Kadınlar Ligi’nde en başarılı 4 takımı arasına girdiği vurgulandı ve dörtlü final maçlarının Mersin’de oynanmasının kentin tanıtımı açısında çok önemli bir organizasyon olacağı kaydedildi. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14 maddesi 1 fıkrası B bendi hükümlerine dayanılarak, 7 milyon lira nakdi katkı verilmesi ile ilgili teklif oy birliği ile kabul edildi.