Vahap Seçer’in projesi<br>binlerce dar gelirliyi umutlandırdı | Güney Gazetesi Mersin

Vahap Seçer’in projesi
binlerce dar gelirliyi umutlandırdı

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’deki binlerce dar gelirliyi umutlandıran projenin hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. Dar gelirliler için belediye eliyle sosyal konutlar yapacaklarını söyleyen Seçer, “Bu evleri uygun kiralarla dar gelirli vatandaşlarımıza kiralayacağız” dedi.

Vahap Seçer’in projesi<br>binlerce dar gelirliyi umutlandırdı


Ev kiralarının depremden sonra hızla arttığı Mersin’de başta emekliler ve çalışanlar olmak üzere dar gelirli vatandaşın gündeminde ev kiraları var. Birçok aile çok yüksek rakamlarla ev kiralamak zorunda kalıyor, kiralık evinden çıkan aynı rakamlarla bir daha ev bulamıyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sosyal konut yapıp kiraya vereceklerini açıklaması Mersin’de binlerce dar gelirliyi aileyi umutlandırdı.

Vahap Seçer, Mersin Yapı Müteahhitleri Derneğini ziyaretinde, Mersin’in orta, orta üst, üst gelir grubundaki vatandaşlara hitap eden konut açığı olmadığını, çok sayıda inşaatın da devam ettiğini kaydederek, en son alınan ruhsat sayısının 10 binin üzerinde olduğunu söyledi.

Seçer, “Burada özellikle deprem sonrası iç göçten sonra plansız nüfus artışından kaynaklı kira fiyatlarında muazzam bir artış sorunu var. İnsanların ekonomik gelişmelerden dolayı ev alma imkânı şu an için sıkıntılı. Ev fiyatları alt gelir grubunda insanların ulaşabileceği fiyatlar değil” dedi.

 

SATMAYACAĞIZ, KİRALAYACAĞIZ

 

Alt gelir grubundaki vatandaşlar için sosyal konut projesi hayata geçireceklerini aktaran Seçer, “Sosyal konut yapmak gerekiyor. Belediyemizin böyle bir çalışması var. Biz ‘Yap-sat’ tan ziyade ‘Sosyal konutlar yapalım, uygun kiralarla alt gelir grubundaki yurttaşlarımıza bunları verelim’ diye düşünüyoruz. Bu sistem dünyada bir ilk değil ama Türkiye’de sanıyorum ilk olabilecek bir model. Bu konuda sosyal proje olduğu için finansmana erişim de diğer projelere göre daha rahat” diye konuştu.

 

BELEDİYE DAHA ÖNCE DE TOPLU KONUT YAPMIŞTI

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi 1990’lı yıllarda, merhum başkanlar Kaya Mutlu ve Okan Merzeci dönemlerinde toplu konut hamlesi yapmıştı.

Güneykent, Halkkent, Konutevler ve Cumhuriyet Evlerini yapan belediye bu konutları uygun fiyatlarla vatandaşlara satmıştı.

Vahap Seçer’in gündeme getirdiği projede ise sosyal konutlar satılmayacak, kiraya verilecek. Böylece hem binlerce ailenin barınma sorunu çözülecek hem de kira fiyatları dengelenecek