Genç yetenekler mest etti | Güney Gazetesi Mersin

Genç yetenekler mest etti

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü, "2022 Avrupa Gençlik Yılı" kapsamında başlattığı, Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleriyle devam ettirdiği Genç Dinletiler serisinin sekizincisinde, müzikseverleri coşku dolu bir müzik akşamıyla buluşturdu.

Genç yetenekler mest etti


Mersin HiltonSA Lobisinde düzenlenen dinletide Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri, Doğa Ergen ve Yeliz Böllü, Ay Şimal Uzunay, Aminat Maltsagova, Özgür Deniz Akalın müzikseverlerle buluştu.

Açılış konuşmasını yapan AKOB Başkanı Demet Şaman Tarlakazan, AKOB dinletilerinin sadece güzel melodileri ve etkileyici performansları değil, aynı zamanda gençlerin yaratıcılıklarını, yeteneklerini, tutkularını ve umutlarını kutlamak, paylaşmak için bir fırsat yarattığını belirtti.

Dinletinin ilk bölümünde geçtiğimiz Aralık ayında gerçekleştirilen 6. AKOB Ulusal Oda Müziği Yarışması’nda İkincilik Ödülü kazanan Parla Duo grubu üyeleri Doğa Ergen ve Yeliz Böllü müzikseverlerle buluştu.

İkinci bölümde, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Viyolonsel Ana Sanat Dalı Münif Akalın’nın öğrencileri, Ay Şimal Uzunay ve Aminat Maltsagova, Özgür Deniz Akalın’ın piyano eşliğinde sahne aldı. (Haber Merkezi)