Yarı finale bir bilet lütfen | Güney Gazetesi Mersin

Yarı finale bir bilet lütfen

ÇBK’da hedef, çeyrek final rövanş maçında çarşamba günü Zaragoza’yı yenip tur atlamak

Yarı finale bir bilet lütfen


HASAN KÜÇÜK  

 

Mersin Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Euroleague Women çeyrek final ilk maçında evinde yenerek seride 1-0 öne geçtiği Casademont Zaragoza ile ikinci maçta çarşamba günü İspanya’da karşı karşıya gelecek. Karşılaşma Türkiye saati ile 22.00’de Zaragoza, Pabellon Principe Felipe’de oynanacak. Turuncu Lacivertliler karşılaşmayı kazandığı takdirde seride 2-0 öne geçerek Final Four oynamaya hak kazanacak. Seride eşitlik olması durumunda ÇBK’nın ev sahibi avantajı bulunması nedeniyle iki takım 6 Mart’ta yeniden Mersin’de karşı karşıya gelecek.  

 

“GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDIK”

 

ÇBK Genel Menajeri Ender Ünlü, Güney’e yaptığı açıklamada, Zaragoza ile Mersin’de yaptıkları ilk maçı kazandıklarını ifade ederek “Onun avantajı ile İspanya’da bulunuyoruz. Yenebileceğimiz bir maç ama rakibimizin seyirci avantajı çok yüksek. 8-10 bin civarı seyirciye oynuyorlar. Avrupa’da kök salmış bir kulüp. Biz kendi işimizi yapacağız. Orada yine gerekli tedbirleri alarak tüm taktiksel çalışmaları yaptık. Bir aksilik olmazsa oradan da galip gelerek turu 2-0’la bitirebileceğimizi düşünüyorum. Sonrasında Final Four’a hazırlanmak için daha uzun süre kalacak” dedi.

 

“HEDEFTEN ŞAŞMADIK”

Yeni gelen oyuncuların takıma her geçen gün daha iyi adapte olduğunu vurgulayan Ünlü şunları söyledi: “Oyuncularımız her geçen gün daha iyi oluyorlar. Uyumlu oldukları en son Süper Lig maçında da görüldü. Geldiklerinde çok uyumlulardı. Çünkü Amerika’da WNBA’de aynı takımda oynayan oyunculardı. Elizabeth Williams olsun Marina Mabrey olsun, Yeni gelen Kahleah Copper olsun, sonradan gelen Mavunga ile İspanyol oyuncumuz Maria Araujo zaten çok insancıl ve cana yakın sportif olarak üst seviyede oyuncular olduğu için çabuk uyum sağladılar. Uyum dönemini kısa sürede problemsiz atlattığımız için çok şanslıyız. Her hafta her gün üstüne koyarak devam ediyoruz. Finallerde zirve yapıp kupaları şehrimize ve ülkemize kazandırmak istiyoruz. Hem Avrupa’da hem Türkiye liginde hedefimizden şaşmadık. Hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz.”