Nöbetçi eczaneye sopalı saldırı! | Güney Gazetesi Mersin

Nöbetçi eczaneye sopalı saldırı!

Tarsus’ta nöbetçi olan Güler Eczanesi’ne gelen 5-6 kişilik bir grup beklemek istemeyince tartışma çıkararak, önce Eczacı G.F’yi darp etti. Daha sonra tekrar eczaneye sopalarla gelerek bu kez de G.F.’nin kardeşi S. F. ‘ye saldırdı.  Eczacı G.F. saldırganlardan şikayetçi oldu ancak şüpheliler serbest bırakıldı. Yaşanan olayı kınayan Mersin Eczacı Odası Başkanı Aliye Akgül Aydın, “Yıllardır özellikle nöbet hizmetini sunarken tehdit altında olduğumuzu, can güvenliğimizin olmadığını haykırırken bugün genç meslektaşımızın güvenliği sağlanamamıştır. Bu şiddetin artık son bulmasını temenni ediyoruz” dedi.

Nöbetçi eczaneye sopalı saldırı!


ELVAN KONUK

Tarsus’ta önceki gün nöbetçi olan Güler Eczanesi’ne gelen 5-6 kişilik grup iddiaya göre bekleme esnasında yaşanan tartışma sonucu eczacı G.F’yi darp etti. Bacağında morluk oluşan G.F. saldırganlardan şikayetçi olmak için Emniyet Müdürlüğüne gittiğinde saldırganlar ikinci kez ellerinde sopalarla eczaneye saldırdı. Yaşanan olayda bu kez G.F.’nin kardeşi S.F. darp edildi. Kamera kayıtlarından ilk olaydaki saldırganın kimliği tespit edilemezken, ikinci olaydaki saldırganlar ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Mersin Eczacı Odası Başkanı Aliye Akgül Aydın, yaşanan saldırı olayını kınadı. Aydın, “Maalesef ülkemizde yine bir sağlık kuruluşunda şiddetle karşı karşıya kalmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. İlimiz Tarsus ilçesinde faaliyet gösteren Güler eczanesinde nöbet hizmeti esnasında meslektaşımız, ailesi ve çalışanları saldırıya uğramışlardır. Meslektaşlarımızın ve eczane teknisyenlerimizin nöbet hizmetlerini güven ortamında verebilmeleri en doğal mesleki hakları olduğu gibi, bu hizmetin aksamaması kamu sağlığı açısından oldukça önemlidir” dedi.

“GÜVENLİK GÜÇLERİMİZİN ÖZELLİKLE NÖBET HİZMETİNİN SUNULDUĞU BÖLGELERDE DEVRİYE SAYILARININ ARTIRILMASI ÖNEMLİDİR”

 

Eczacıların güvenliğinin sağlanması için çağrıda bulunan Aydın, “Güvenlik güçlerimizin özellikle nöbet hizmetinin sunulduğu bölgelerde devriye sayılarının artırılması bu hizmetin güven içerisinde yürütümü açısından son derece önemli olup, şiddete maruz kalan meslektaşlarımızı bir an bile yalnız bırakmaması elzem bir durumdur. Meslektaşımız görevlerini dün olduğu gibi bugün de yoğun çaba ve fedakârlık ile yerine getirirken, şiddet eylemleri ile karşı karşıya kalmaları ve bu noktada hukuki koruma kalkanına sahip olmamaları kabul edilemez bir durumdur. Genç meslektaşımız yaşadığı olaya rağmen eczanesinde halk sağlığı hizmetini sürdürmeye devam etmiştir” ifadelerini kullandı.

 

“YILLARDIR CAN GÜVENLİĞİMİZİN OLMADIĞINI HAYKIRIYORUZ”

 

Eczacılara yönelik saldırıların son bulmasını isteyen Aydın, “Saldırgan ilk olayın ardından eczaneden tehdit ederek ayrılmış olmasına ve eczacı hanımın polise durumu bildirmiş olmasına rağmen şahıs olayın üzerinden çok geçmeden ikinci defa eczaneye geldiğinde emniyet güçlerinin orada bulunmaması sebebiyle ailesi ve kendisi savunmasız kalmış, kardeşi darp edilmiştir. Yıllardır özellikle nöbet hizmetini sunarken tehdit altında olduğumuzu, can güvenliğimizin olmadığını haykırırken bugün; olay anında müdahale edilebilecekken, genç meslektaşımızın güvenliği sağlanamamıştır. Saldırıya uğrayan meslektaşımıza, ailesine ve çalışma arkadaşlarına geçmiş olsun diyoruz” diye konuştu.