İlaç krizi derinleşiyor | Güney Gazetesi Mersin

İlaç krizi derinleşiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Alzheimer ve Parkinson hastalarının ilaca erişim sorunuyla karşı karşıya bırakıldığını ifade ederek, hükümeti ve Sağlık Bakanlığını bu konuda acil eylem planı yapmaya çağırdı.

İlaç krizi derinleşiyor


CHP Mersin Milletvekili Dinçer, Mersin Eczacı Odası Başkanı Ecz. Aliye Akgül Aydın ve Mersin Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Nasır Nesanır’ı ziyaret etti. Görüşmenin ardından gittikçe büyüyen ilaç sorununa dikkat çeken Dinçer, “’Sağlıkta devrim yaptık' naraları atanlar, gerçekte hastalarımızı tedavi olma imkanından mahrum bıraktılar” dedi.

AKP Hükümetinin Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklarla mücadele eden yurttaşları kaderine terk ettiğini burgulayan Dinçer, “Yurtdışında yeni keşfedilen etken maddeler ülkemize ulaşmıyor. Dahası, Alzheimer ve Parkinson hastalıklarında kullanılan rivastigmin (Exelon Patch), KOAH tedavisinde kullanılan indakaterol maleat (Arcapta Inhaler) ve antibiyotik göz damlaları gibi önemli ilaçlar piyasadan çekilmeye başladı. Bugün, eşdeğeri olmayan on dört kalem ilacın Türkiye piyasasından geri çekildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Bu durum, hastalarımızın sağlık hakkına erişimini ciddi şekilde tehlikeye atmaktadır” diye konuştu.

Dinçer, hükümete, sağlık ve ilaç politikasını acilen gözden geçirme çağrısında bulundu.  (Haber Merkezi)