Fark Yaratanlar ekibiyle değişime aday | Güney Gazetesi Mersin

Fark Yaratanlar ekibiyle değişime aday

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Mersin Şube Yönetimine Turuncu Liste ile aday olan Ziraat Mühendisi Serdar Vetem, ‘fark yaratanlar’ ekibiyle başarıya gidecek yol haritasını paylaştı. Bir araya gelebilme, bir arada kalabilme ve hedeflere birlikte yürüme manifestosuyla yola çıktıklarını söyleyen Vetem, üyelerin odayla olan bağlarını tekrar güçlendirerek birlikte yol yürüyeceklerinin mesajını verdi.

Fark Yaratanlar ekibiyle değişime aday


ELVAN KONUK

Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi 9 Aralık Cumartesi günü 49. Genel Kurulunu gerçekleştirecek, 10 Aralık Pazar günü ise yönetimi belirleyecek. Turuncu ve mavi lisenin yarışacağı seçim öncesi ‘Fark Yaratanlar’ ekibiyle değişimi simgeleyen Ziraat Mühendisi Serdar Vetem, seçimlerle ilgili değerlendirmede bulundu.

 

“MESLEKTAŞLARIMIZIN BLOK OY KULLANMASINI TEMENNİ EDİYORUZ”

 

Oda olarak bin 900 civarında üyeyi temsil ettiklerini söyleyen Vetem, “Meslektaşlarımızın mevcut yönetimden memnunsa karşı listeye, eğer değişim istiyorlarsa turuncu listeye blok şeklinde oy kullanmalarını temenni ediyoruz. Seçimde çarşaf liste olduğu için bir miktarını oradan bir miktarını buradan yazdığınızda bu takım oyunu olamıyor. Yönetimin iki taraftan rekabet yapmış kişilerden oluşması, tekrar uyum sağlayana kadar çok büyük bir zaman kaybettiriyor. Bu da odanın ilerleme hızını neredeyse durma noktasına getiriyor. Doğal olarak odanın başarısının düşmesinin ana sebebi seçim sisteminin blok oy kullanmak yerine çarşaf liste şekliyle yapılması” dedi.

Vetem, Fark yaratanlar ekibi olarak odada başlamış olan kan kaybını, istifaları durdurmak ve odanın üyesiyle arasını düzeltmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Üyelerin gönlünü kazanmayı ve düzenleyecekleri etkinliklerde onlarda aidiyet duygusunu geliştirmek istediklerini belirten Vetem, yol haritalarından söz etti.

 

“ÇALIŞMALARIMIZ HER ÜYEMİZE KOLAYLIKLA ULAŞACAK”

 

Öncelikle üyelerin yeniden biraraya gelebilmesini sağlamayı hedeflediklerini belirten Vetem, “Odamızın üyelerinin iletişim bilgilerini içeren "oda üye fihristi" oluşturacağız. Bu çalışmamızı tüm üyelerimizin kullanımına sunacağız. Ziraat Mühendisleri Enformasyon Platformu’nu (ZMEP) oluşturacağız. Böylece üyelerimizin mesleki olduğu kadar kişisel gelişimine de katkılar sunacağız. E-Bülten ve E-dergi olarak odamıza ait yayım çalışmalarımıza devam edeceğiz. Böylece çalışmalarımız her üyemize kolaylıkla ulaşmış olacak. Odamızın Resmi sosyal medya platformları ile meslektaşlarımıza odamızın çalışmalarını yakından takip etmelerini sağlayacak bir alt yapı oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

“MESLEKTAŞLARIMIZLA DOSTLUKLARIMIZI PEKİŞTİRECEĞİZ”

 

Üyelerin bir arada kalması için yapacaklarından söz eden Vetem, “Zirai ilaç bayilerine yönelik uzmanlarından basit finans, muhasebe ve işletme yöneticiliği eğitimleri düzenleyeceğiz. Mesleki performans geliştirme amacıyla branşlara özel çeşitli eğitimler verilmesini sağlayacağız. Konuşmacı ve Eğitici Bankası oluşturmak; böylece meslektaşlarımıza, mesleki, kişisel ve farklı ilgi alanlarına yönelik eğitim almalarını sağlayacağız. Meslektaşlarımızı onore etmek ve teşvik etmek amacıyla ödül törenleri düzenleyeceğiz. 50 kişilik sabit katılımcılı "danışma kurulu oluşturacağız. Dönemimizde oluşturacağımız bu yapı ile hedefimiz ilerleyen yıllarda oda meclisini oluşturmaktır. Başak Balosu ve Cumhuriyet Balosu düzenleyeceğiz. Meslektaşlarımızın kaynaşması, dostluklarımızı geliştirmek ve yeni genç üyelerimizi odamıza kazandırmak için sportif, sanatsal hobi ve etkinlik grupları oluşturacağız. Meslektaşlarımız aileleriyle, oluşturacağımız sosyal etkinliklere ve programlara katılabilecekler. ZMO Mersin büyük bir aile olarak ülkemizdeki odalarımıza örnek olacaktır. Genç meslektaşlarımız öncelikli olmak üzere, fuar gezileri düzenleyeceğiz” diye konuştu.

 

“HEDEFLERE MESLEKTAŞLARIMIZLA BİRLİKTE YÜRÜMEYİ AMAÇLIYORUZ”

 

Ziraat mühendislerinin özlük hakları ve kamusal hakları için taleplerini merkezi odalara ve bakanlıklara taşıyacaklarını vurgulayan Vetem, Mersin’de tarım müzesi, hatıra ormanı gibi uygulamalarla da odanın adını yaşatacaklarını dile getirdi. Vetem, “BKÜ Bayiliği Ruhtası için sınavın iptali, yerine stajyer mühendisliğin uygulanmasını talep edeceğiz.  Yeni meslektaşlarımız için "CV hazırlama ve iş başvuru teknikleri" hakkında eğitimler verilmesini sağlayacağız. Üniversite öğrencilerine yönelik konuşmacı konuk bankası oluşturacağız ve üniversite ile ilişkilerimizi geliştireceğiz. Meslektaşlarımıza yönelik indirim anlaşmaları sağlayacağız. Dönemimiz boyunca bu anlaşma sayılarını arttırıp kalıcı hale getireceğiz” şeklinde konuştu.