Öğretmenler, “Öğretmen oldum ben” filmini izledi | Güney Gazetesi Mersin

Öğretmenler, “Öğretmen oldum ben” filmini izledi

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve eşi Dr. Mehmet Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve öğretmenler “Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!” filmini izledi.

Öğretmenler, “Öğretmen oldum ben” filmini izledi



2017 yılında Batman'ın Kozluk ilçesinde teröristlerce 23 yaşında, görevi başında şehit edilen Şenay Aybüke Yalçın öğretmenin hayatının anlatıldığı filmde duygu dolu anlar yaşandı.

Film bitiminde meslektaşlarıyla bir araya gelerek sohbet eden İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, "İçimiz kan ağlayarak izledik Aybüke Öğretmenimin hayatını. Bir öğretmenin nasıl büyük ideallerle mesleğine adım attığını, nasıl azimle ve şevkle çalıştığını gördük. Her sahnede içimiz yandı. Tüm şehitlerimizi, tüm şehit meslektaşlarımızı rahmetle, minnetle yad ediyorum. Onların emanetine sahip çıkacağımıza, evlatlarımıza, Türkiyemize sahip çıkacağımıza, Cumhuriyetimizi, demokrasimizi her geçen yıl daha da yükselteceğimize, hiçbir terör örgütünün vatanımızı, milletimizi bölmesine izin vermeyeceğimize söz veriyorum. Bu vatan bizlere emanet. Ruhları şad olsun. Bugün bizleri yalnız bırakmayan Sayın Valimize ve eşleri Sayın Yıldız Pehlivan Hanımefendiye en derin şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Vali Ali Hamza Pehlivan, çok dokunaklı bir film izlediklerini, Şehit Aybüke Öğretmenin meslek aşkı, azmi ve ideallerini bütün öğretmenlere miras bıraktığını belirterek Aybüke Yalçın’a ve bütün şehitlere rahmet diledi. (Haber Merkezi)