Kış korkusu! | Güney Gazetesi Mersin

Kış korkusu!

Kara kış yüzünü göstermeye başladı. Mevsim döngüsü Gülnar’ın Ardıçpınarı mahallesinde farklı bir endişeye neden oldu. Kış yağmurları düşünce mahalle elektriksiz kalıyor.

Kış korkusu!


ELVAN KONUK

Gülnar’ın Ardıçpınarı mahallesinde yaşayan yurttaşlar sürekli elektriklerinin kesilmesinden şikayetçi. Mahallelinin söylediğine göre 43 yıl önce yapılan ağaç elektrik direkleri ve trafo eski olduğu için her rüzgarda, yağmurda, karda elektrikler kesiliyor.  Bu durum nedeniyle mağdur olduklarını dile getiren yurttaşlar sorunlarına kalıcı bir çözüm bekliyor.

Gülnar’a bağlı Ardıçpınarı Mahallesi Selvili Sokak’ta yaşayan yurttaşlar elektriklerinin sürekli kesilmesinden dert yandı. Kış aylarının gelmesiyle birlikte, rüzgar, yağmur ve karda ağaç elektrik direkleri ve eski trafo nedeniyle sürekli kesinti yaşandığını dile getiren mahalleli defalarca TEDAŞ ve EnerjiSA’ya başvurduklarını ancak yıllardır kalıcı bir çözüm sağlanmadığını söyledi. Elektrik kesintilerinde yetkilileri aradıklarını ancak bazen 3-4 saat bazen bir gün boyunca elektriksiz kaldıklarını belirten yurttaşlar, şimdilerde komşu mahalleleri Göktürk’teki gibi elektrik hatlarının yenilenmesini ve mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor.

“MÜRACAAT EDİYORUZ, TAMAM DİYORLAR, VAAT YERİNE GELMİYOR””

 

Mahalle sakinlerinden Mahmut Sümbül, kış aylarında daha çok kesinti yaşandığından söz etti. Her hafta yaşanan elektrik arızaları nedeniyle şikayette bulunduklarını belirten Sümbül, “1980 yılında köyümüze elektrik geldi. O zamandan beri ne bakan var, ne soran var, hava yağmadan cereyanımız gidiyor, çok perişan bir haldeyiz. Şikayet ettiğimiz halde bize yardımcı olan yok. Biz ne yapacağız? Müracaat ediyoruz, tamam diyorlar, vaat yerine gelmiyor. Vatandaş olarak benim şuan ne yapmam gerekiyor? Bir de elektrik direklerimiz çürümüş, müracaat ettiğimiz halde bize yardımcı olan yok. İlgililere sesleniyoruz, gereken neyse yapılsın” ifadelerini kullandı.

“TAŞ DEVRİNDE YAŞAR GİBİ PERİŞAN BİR HALİMİZ VAR”

 

Mahallelilerden Hatice Çırak, elektrik kesintileri nedeniyle çamaşır ve bulaşıkları sürekli elde yıkamak zorunda kaldığını söyledi. Çırak, “Cereyanımız hep kesik, ne yağmur yağdığında durur, ne poyraz estiğinde durur. Bulaşık makinem var, elimde yıkarım, çamaşır makinem var, çamaşırı elimde yıkarım. Kışlık dolabıma bir şey atarım o da bozulur. Biz çok çaresiziz, sanki taş devrinde yaşar gibi perişan bir halimiz var. Evim var güzelce yaptım, yaylamda güzel güzel kalacağım diye kalamıyorum. Cereyan olmayınca göçüp gideceğim Aydıncık’a. Perişanız, elektrik direklerimizin yenilenmesini, bir de burayı görmelerini istiyoruz” diye konuştu.

“ÇAMAŞIR MAKİNESİ, BUZDOLABI, TELEVİZYONDAN RANDIMAN ALAMIYORUZ”

 

Göktürk Mahallesi’nde de aynı sorunun yaşandığını ancak hatların yenilenmesi ile bu sorunun en aza indiğini ifade eden bir başka mahalle sakini şu şekilde konuştu:

“Yağmur yağdığında, yıldırım çarptığında, rüzgârda cereyanlarımız direkt kesiliyor. İlgili makam ve mevkilerden yardım istiyoruz. Elektrik hatlarının, direklerin yenilenmesini istiyoruz. Evdeki çamaşır makinesi buzdolabı, televizyondan tat alamıyoruz, randıman alamıyoruz. Bunun gerekli makamlara iletilmesini istiyoruz. Bize yardım edilmesini istiyoruz. Yağmurda kışta her zaman şaşıyoruz.”


  Kış korkusu!