İtfaiyecilere zorlu eğitim | Güney Gazetesi Mersin

İtfaiyecilere zorlu eğitim

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi bünyesinde verilen hizmet içi eğitimler, itfaiye erlerinin yetkinliğini artırıyor. Ata Eğitim Merkezi’nde verilen eğitimlerin ilkini ‘Dağcılık Arama Kurtarma Amirliği’ ekiplerine verilen ileri düzey ‘İple erişim tekniği’ eğitimi oluştururken, diğer eğitimi ise yeni başlayan personele verilen ‘Temel itfaiye eğitimi’ oluşturuyor.

İtfaiyecilere zorlu eğitim



İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü’nde Eğitim Büro Amiri olarak görev yapan Davut Yeşilyurt, Dağcılık Arama Kurtarma Amirliği ekiplerine verdikleri eğitimi anlatarak, “İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütmekte olduğumuz hizmet içi eğitimler kapsamında; ileri düzey kurtarma, iple erişim teknisyenliği, yüksek ve alçak mesafelerden yaralı kazazede kurtarma eğitimlerine başladık. Eğitimlerimiz tamamen ileri düzey profesyonel eğitimler olup, 120 saat sürüyor. Şu anda ‘Dağcılık Arama Kurtarma Amirliği’ ekibine bu eğitimleri veriyoruz” dedi.

 

YENİ ALINAN ERLERE VERİLEN TEMEL İTFAİYE ERİ EĞİTİMİ 560 SAAT SÜRÜYOR

 

Hizmet içi olarak verilen bir diğer eğitim de ‘Temel itfaiye eğitimi’ oldu. Göreve yeni başlayan personel için 560 saat sürecek şekilde verilen eğitimin içeriğini; yanma bilgisi, kişisel koruyucu ekipmanlar ve kullanımı, malzeme bilgisi, köpük çeşitleri, yangın yerindeki tehlikeler, tehlikeli kimyasallar, araç yangınları, trafik kazası kurtarma, kapalı alan ve tünel yangınları, endüstriyel yangınlara müdahale,  tabya kurulması, arama kurtarma teknikleri, enkaz alanı uygulamaları ve kurtarma teknikleri gibi konular oluşturuyor. (Haber Merkezi)