Öğretmenler 24 Kasım’da iş bırakacak | Güney Gazetesi Mersin

Öğretmenler 24 Kasım’da iş bırakacak

Öğretmenler Gününde iş bırakacaklarını söyleyen Eğitim İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, “Milli Eğitim Bakanlığı 24 Kasım’da öğretmenin en büyük ihtiyacı olarak gördüğü bir hediye verecek, bu hediye önlük. Öğretmenin birinci ihtiyacı ekonomik şartlar değil, okullardaki karmaşa değil, öğrencilerin durumu değil, iş yükü değil, önlük. Bu hediyeyi kabul etmiyoruz, tepkimizi iş bırakarak gösteriyoruz” dedi.

Öğretmenler 24 Kasım’da iş bırakacak


 

ELVAN KONUK
 

Eğitim İş Sendikası 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlerin sorunlarına dikkat çekmek için ülke genelinde iş bırakacak. 25 Kasım günü ise Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğretmenler Ankara’da düzenlenecek olan büyük mitingde buluşacak.

Eğitim İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlik mesleğine eğitmeyen politikalar yürüttüğünü söyledi. Tekin, “Öğretmenin yıllardır yaptığı kutsal meslekten dolayı öğretmene layık gördüğü öğretmeni onore etmek için öğretmenin en büyük ihtiyacı olarak gördüğü bir hediye verecek bakanlık 24 Kasım’da, bu hediye önlük. Bakanlığın öğretmenin öncelikli ihtiyacı olarak düşündüğü bir hediye. Bakanımız bunu çok güzel düşünmüş. Bakanımız bunu düşünürken mutlaka bilimsel bir araştırma yapmış, değerlendirme yapmış. Belki bir komisyon kararıyla bunu düşünmüş, öğretmenin birinci ihtiyacı ekonomik şartlar değil, okullardaki karmaşa değil, öğrencilerin durumu değil, iş yükü değil. 20-30 öğrenciyle ders verirken bir anda 30-40 öğrenciye 45 öğrenciye kadar çıkan sınıflar değil, ekonomik sıkıntıları değil bakanımız öğretmenin en önemli ihtiyacının önlük olduğunu düşünmüş ve bunu vermeyi planlıyor” dedi

 

“BEDEN ÖLÇÜLERİMİZİ VERMEDİK, İŞ BIRAKACAĞIZ”

 

Eğitim-İş Sendikası olarak okullardan istenen beden ölçülerini vermediklerini belirten Tekin, “Üyelerimize de verilmemesi konusunda genel merkez kararımızı da attık. Biz 24 Kasım’da bu hediyeyi kabul etmeyeceğiz. Bu hediyeyi kabul etmediğimiz gibi öğrencilerimizin içlerinden gelen sevgiyle o gün hediyeler getirmesi, öğretmenine küçücük bir seni seviyorum öğretmenim yazısını hediye olarak sunduğu günde, öğretmenlik mesleğinin onore edildiği günde iş bırakıyoruz.24 Kasım’da Eğitim-İş sendikasına bağlı bütün üyeler Türkiye genelinde bir günlük iş bırakma eylemi yapacak. Bununla şunu hedefliyoruz. Öğretmene hiçbir şekilde kıymet vermeyen bir bakanlık ve bakanımız var. Yıllardır bu aynı şekilde gidiyoruz. Bir tepki göstermemiz gerekiyordu. Öğretmenler gününde biz bu tepkiyi göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Tekin, 24 Kasım’da iş bırakma eyleminden sonra 25 Kasım’da Türkiye’nin her yerinden gelen öğretmenler ile Ankara’da binlerce öğretmenin katılımıyla miting düzenleyeceklerinden söz etti. Tekin, “Öğretmenin Öğretmenlik Meslek Kanunu’yla ekonomik koşullarını iyi bir seviyeye getirdiğini düşünen bakanlığa, uzman ve öğretmenlik ek maaşı alamayan öğretmenleri de hatırlatarak öğretmenin çalışma koşullarından tutun da ekonomik koşullarına kadar yaşadığı bütün sıkıntıları anlatacağız. Bunların hepsini birarada sunacağımız bir basın açıklamasıyla ve büyük bir mitingle 25 Kasım’da Ankara’yı sallayacağız. Bu mitingde öğretmenlerin yaşadığı tüm sıkıntıları dile getireceğiz. Devletimizden hükümetimizden bakanlığımızdan öğretmenin sesini duymasını isteyeceğiz. Öğretmenin sesini duyurmaktan imtina eden, öğretmenin haklarını korumaktan imtina eden yetkili konfederasyonlara öğretmenin koşullarının iyileşmesi için çaba sarfetmeyen sendikalara da bir örnek teşkil edeceğiz” şeklinde konuştu.