Öğretmenlerden evlere veli ziyareti | Güney Gazetesi Mersin

Öğretmenlerden evlere veli ziyareti

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim Hizmetleri Şubesi öğretmenleri, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nden faydalanan öğrencilerin evlerine veli ziyaretlerine başladı. Ziyaretlerde öğrencinin kurs merkezindeki başarı durumu, sınav sonuçları gibi konular üzerinde durulurken, üzerine eğilmesi gereken dersler ve konular da iletiliyor. Ziyaretlerden mutlu olan veliler, çocukları ile yakından ilgilenilmesinden son derece memnun.

Öğretmenlerden evlere veli ziyareti


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğrencilerinin velilerine yönelik ev ziyaretleri başladı. Her kurs merkezinin rehber öğretmeni ve sınıf öğretmeni tarafından gerçekleştirilen ziyaretlerde velilerle tanışılıyor ve öğrencinin evdeki sosyal ortamı ile çalışma ortamı görülüyor. Her öğrenciyle yakından ilgilenerek evine ziyaret gerçekleştiren öğretmenler, öğrencinin derslerindeki durumu ve ilerleyişi hakkında da velileri bilgilendiriyor.

 

İLK VELİ ZİYARETİ HAL MAHALLESİ’NDEN BAŞLADI

 

İlk veli ziyareti, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Hal Şubesi’nde LGS’ye hazırlanan Fatmanur Öğrü’nün evine yapıldı. Fatmanur’un annesi ile sohbet eden öğretmenleri, Fatmanur’un dersleri hakkında bilgi verdi. Kurs Merkezi’nin mahallelerine açılmasının kendileri için büyük bir avantaj olduğunu kaydeden anne Emel Öğrü, yapılan ziyaretin de kızının ilerleyişini birebir öğrenme açısından önemli olduğunu söyledi.

 

KARAKUŞ: “VELİ ZİYARETLERİ İLE İLGİLİ DÖNÜŞLER ÇOK OLUMLU”

 

Sosyal Hizmetler Dairesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, “10 ilçemizde toplam 20 kurs merkezimizde hem LGS, hem de YKS’ye hazırlanan öğrencilerimize yönelik yaptığımız veli ziyaretlerini bu yıl da devam ettiriyoruz. Çünkü geçen yılki dönüşler çok olumluydu. Bu zorlu sınav yılında hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz, yanlarında olduğumuzu hissediyor” dedi.

Eğitim öğretim yılı sonuna kadar yaklaşık 7 bin veliyi ziyaret etmeyi planladıklarını ve bu ziyaretlerdeki amaçlarının, öğrencinin evindeki sosyal yaşamını ve çalışma ortamını görmek olduğunu kaydeden Karakuş, “Aynı zamanda alanında uzman öğretmenlerimizle birlikte, ailemizle fikir alışverişinde bulunuyoruz. Öğretmen, öğrenci ve veli iş birliğini ne kadar sıkı tutarsak başarımızın artacağını bildiğimizden dolayı, bu ziyaretlerimizi yıl boyunca devam ettireceğiz. Eğitim Hizmetleri ailesi olarak bu zorlu sınav yılında, hem velilerimizin hem de öğrencilerimizin yanında olacağız” diye konuştu. (Haber Merkezi)