Aydıncıklıların okul talebi | Güney Gazetesi Mersin

Aydıncıklıların okul talebi

Aydıncık sakinleri Atatürk Mahallesi’nde yapılacak olan 286 konutlu TOKİ projesiyle birlikte nüfus artışı olacağına ve ilçedeki okulun fazla talebi karşılayamayacağına dikkat çekti. Konuyla ilgili Aydıncık Kaymakamlığı’na dilekçe veren Aydıncık Kent Gelişimi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (AGİKDER) TOKİ konut projesine okul da ilave edilmesini istedi.

Aydıncıklıların okul talebi


 

ELVAN KONUK

Aydıncık’ta yaşayan yurttaşlar Atatürk mahallesinde yapımına başlanan TOKİ konut projesine okul ilave edilmesini istedi. Konuyla ilgili Aydıncık Kaymakamlığına dilekçe verdiklerini söyleyen AGİKDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şimşek, “Aydıncık Atatürk Mahallesinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapımına başlanılan 286 Konut Yapımı Projesinin Kentimize kazandırılmasında emeği geçenlere öncelikle teşekkür ederiz. Ancak, anılan TOKİ projesi ile Atatürk Mahallesinin mevcut nüfusundan daha fazla sayıda ek nüfus artışı olacağı ortada iken, ne yazık ki en azından bir ilkokul yapımının proje içinde olmadığı öğrenilmiştir” dedi.

TOKİ konutlarının dolmasıyla birlikte eğitimde talebin artacağına dikkat çeken Şimşek, konuyla ilişkin İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Sarı ile görüştüklerini de söyledi. Şimşek, “Atatürk Mahallesinde mevcut olan İlkokul altyapısının, çok kısa süre içerisinde iki kattan fazla artacak olan bu ek talebi karşılayamayacağı ortadadır. Diğer ilkokulların oldukça uzakta kaldığı, Aydıncık’ta hiçbir okulda kapalı spor salonu ve konferans salonu olmadığı da gözetilerek yapımına başlanılan TOKİ projesine, kapalı spor salonu, konferans salonu da olan tam teşekküllü bir ilkokulun da eklenmesinin çok önemli bir ihtiyacı karşılayacağı düşünülmektedir.  TOKİ konut inşaatının 2024 yılında tamamlanacağı öngörüldüğünden, ilkokul ihtiyacının da bugünden planlanması ve TOKİ projesine dahil edilmesi önem arz etmektedir. Duyarlı vatandaşlarımızın da destek vermesi ile bu haklı talebin, Devlet nezdinde karşılık bulacağını ve gerekli çözümü üreteceğine yönelik inancımız tamdır” şeklinde konuştu.