Kreşten üniversiteye eğitime destek | Güney Gazetesi Mersin

Kreşten üniversiteye eğitime destek

Mersin Büyükşehir Belediyesi; kreşten ilkokula, ortaokuldan liseye ve üniversiteye kadar eğitimin her alanında öğrencilerin destekçisi oluyor. Gençler üniversiteden mezun olduktan sonra da Mersin Büyükşehir’in sağladığı istihdam imkânları ile kariyer yolcuklarına ilk adımı güvenle atabiliyor.

Kreşten üniversiteye eğitime destek



Öğrencileri eğitim hayatlarının başlangıcı olan kreşlere adım atmalarından itibaren yalnız bırakmayan Büyükşehir, Mersin’in belirli noktalarında açtığı kreşlerle öğrencilerin ilkokula daha hazır bir şekilde başlamasını sağlıyor. Büyükşehir’in Münir Özkul, Adile Teyze, Begonvil, Halkkent çocuk gelişim merkezleri ile Yenice Yaşar Bayboğan çocuk atölyesine çocuklarını güvenle emanet eden aileler de, hayat pahalılığının yaşandığı bu günlerde hem daha ekonomik koşullarda, hem de daha donanımlı kreşlerde çocuklarının eğitim alabilmelerinin mutluluğunu yaşıyor. Bugüne kadar 600’den fazla çocuk eğitim hayatına ilk adımı, Büyükşehir’in çocuk gelişim merkezlerinde attı.

ÖĞRENCİLERİN BESLENMELERİ BÜYÜKŞEHİR’E EMANET

 

Eğitimin her alanında öğrencilerin yanında olan Büyükşehir, çocuklar ve gençlerin beslenmesini de ihmal etmiyor. Özellikle çocukların gelişimi için en önemli unsur olan sağlıklı gıdaya erişim için de önemli adımlar atan Büyükşehir, okullarda gerçekleştirdiği süt, kuruyemiş dağıtımı ve LGS kurs merkezlerinde verdiği öğle yemekleriyle, derinleşen ekonomik kriz sebebiyle gıdaya erişmekte zorlanan öğrencilerin ve ailelerinin yanında oluyor. Çocukların beslenmelerine katkı sağlamayı amaçlayan Büyükşehir, 13 ilçede ihtiyaç sahipliği belirlenmiş okullarda, ilkokul çağındaki çocuklara bugüne kadar toplam 4 milyon 192 bin 916 adet süt paketi ulaştırırken, 75 bin kuruyemiş paketi dağıtımını da gerçekleştirdi.

 ‘EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ’ ÖNCELENİYOR

 

‘Eğitimde fırsat eşitliği’ temel ilkesini önceleyen ve bu doğrultuda özellikle dezavantajlı mahallelerde liseye ve üniversiteye ücretsiz hazırlık kursları açan Büyükşehir, kurs merkezlerinde eğitim vermekle de kalmıyor; soru bankası, yaprak test ve deneme sınavı desteği, rehberlik/seminer çalışmaları ve motivasyon etkinlikleri gibi desteklerle de öğrencilerin her açıdan yanında oluyor. Bugüne kadar toplam 21 bin 744 öğrenci YKS’ye, 5 bin 293 öğrenci ise LGS’ye Büyükşehir ile hazırlandı.

BARINMADAN ULAŞIMA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE DESTEK

 

Üniversiteli öğrenciler için de hayata geçirdiği birbirinden farklı hizmetlerle Mersin’i bir öğrenci kenti haline getiren Büyükşehir Belediyesi, üniversiteli öğrencilerin her ihtiyacını gözeterek; barınmadan beslenmeye, ulaşımdan eğitim yardımına kadar birçok projesiyle üniversitelilerin yanında oluyor. Şehir dışında yaşayan ve Mersin’deki üniversiteleri kazanan gençleri, kente adım attıkları otogarda karşılayan Büyükşehir Belediyesi; öğrencilere kentle ilgili bilgiler vererek, Büyükşehir’in öğrenci dostu hizmetlerinden yararlanabilmeleri için yönlendirmeler yapıyor.

MERSİN’DE ÖĞRENCİLERİN DAİMİ ADRESİ: OKUMA SALONLARI

 

Başkan Vahap Seçer’in en iyi ve en kaliteli eğitimi alabilmeleri için her türlü desteği verdiği öğrenciler, Büyükşehir’in kent genelinde hizmete sunduğu 9 adet okuma salonu ve kütüphane ile de hem sınavlara hazırlanıyor, hem de genel kültürlerini geliştiriyor. Okuma salonlarında ücretsiz bir şekilde bulunan çay, kahve, wifi ve kış aylarında çorba ikramı da öğrencileri bekliyor. Üniversite öğrencilerini eğitim alanında desteklemenin yanı sıra, yıl boyunca düzenlediği festival, konser, sportif faaliyet gibi etkinliklerle de Mersin’i üniversiteli gençler için yaşanabilir bir kent haline getiren Büyükşehir, öğrencilerin sosyal hayattan kopmadan eğitimlerini tamamlamalarına yardımcı oluyor. (Haber Merkezi)