Malzeme eksikliği nedeniyle<br>ameliyatlar ertelendi mi? | Güney Gazetesi Mersin

Malzeme eksikliği nedeniyle
ameliyatlar ertelendi mi?

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya devlet hastanelerinde tıbbi malzeme eksikliği nedeniyle yapılamayan ameliyatları sordu. Kocamaz, “Mersin Şehir Hastanesinde de benzer durum söz konusu mudur? Bu hastanelerin malzeme ihtiyacını ne zaman karşılamayı planlıyorsunuz?” dedi.

Malzeme eksikliği nedeniyle<br>ameliyatlar ertelendi mi?


 

ELVAN KONUK

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, TBMM’ye Devlet Hastanelerinde tıbbi malzeme yokluğu nedeniyle yapılamayan ameliyatlarla ilgili yazılı soru önergesi verdi. Sorularının Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından cevaplandırılmasını isteyen Kocamaz, “Genel Sağlık-İş Sendikası, Devlet hastanelerinde tıbbi malzeme yokluğu nedeniyle son zamanlarda ortopedi, beyin cerrahisi ve kardiyovasküler cerrahi ameliyatlarının yapılamadığı açıklamıştır. Bu durum karşısında parası olan hastalar özel hastanelere, parası olmayan hastalar da beklemeye başlamıştır” dedi.

 

SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN TIBBİ CİHAZ SEKTÖRÜNE BORCU VAR MIDIR?

 

Genel Sağlık-İş Sendikası’nın açıklamalarının doğruluğunu Bakanlığa soran Kocamaz, şu ifadeleri kullandı:

“Devlet hastanelerinde tıbbi malzeme yokluğu nedeniyle son zamanlarda ortopedi, beyin cerrahisi ve kardiyovasküler cerrahi ameliyatlarının yapılamadığı doğru mudur?

Doğru ise niçin hastanelerin malzeme ihtiyacı karşılanmamış ve hastalar ortopedi, beyin cerrahisi ve kardiyovasküler cerrahi ameliyatları gibi hayati önem taşıyan ameliyatlar konusunda kaderine terkedilmiştir?

Tıbbi malzeme yokluğu nedeniyle hangi Devlet ve Şehir hastanelerinde ortopedi, beyin cerrahisi ve kardiyovasküler cerrahi ameliyatlarına ara verilmiştir? Mersin Şehir Hastanesinde de benzer durum söz konusu mudur? Bu hastanelerin malzeme ihtiyacını ne zaman karşılamayı planlıyorsunuz?

Sağlık Bakanlığı'nın geçmiş yıllarda olduğu gibi tıbbi cihaz sektörüne borcu var mıdır? Var ise tıbbi cihaz sektörüne Sağlık Bakanlığı'nın toplam borcu ne kadardır? Hastanelerde yaşandığı söylenen malzeme yokluğunun bu alacak-borç ilişkisiyle herhangi bir alakası var mıdır?”