Okullar vakıflara açılmış | Güney Gazetesi Mersin

Okullar vakıflara açılmış

Mersin’de bir devlet okulunun bahçesinde düzenlediği etkinlikte Lübnan Seyyitler Cemiyeti Başkanı Dr. Şeyh Cemil Halim El Hüseyni’yi ağırlayarak tartışmaya neden olan Fatih İlim ve Yardımlaşma Derneğinin yaz aylarında boş olan devlet okullarında Kuran kursları, din eğitimleri ve sohbetler düzenlediği de ortaya çıktı.

Okullar vakıflara açılmış


ABİDİN YAĞMUR

Mersin’in Akdeniz ilçesinde bulunan Mersin Anadolu İmam Hatip Lisesinin bahçesinde Fatih İlim ve Yardımlaşma Derneği tarafından ‘Mevlid-i Şerif’ etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte peygamber torunu olarak tanıtılan Lübnan Seyyitler Cemiyeti Başkanı Dr. Şeyh Cemil Halim El Hüseyni’nin adeta bir devlet başkanı gibi karşılanması, şeyh için hazırlanan protokol koltukları, şeyhin konuşması, küçük çocukların da etkinlikte rol alması medyada ve siyaset dünyasında geniş yankı buldu.

 

BAŞARIR: MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINMALI

 

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Bu ne olduğu belirsiz tarikatlarla benim liseli öğrencilerimi ne hakla buluşturuyorsunuz. Birçok yerde öğretmen açığı varken o tarikat şeyhlerinin ne işi var okulda. Bu bir suçtur. Derhal Mersin Milli Eğitim Müdürü ve o okulun müdürü açığa alınmalıdır, soruşturma başlatılmalıdır. Artık ne olduğu belirsiz, insanları zehirleyen, yanlış bilgilerle insanları yanıltan, tarikattan çok şirketleşen, devlet kadrolarına sızan, devlete hakim ve savcı, devlete bürokrat veren bu tarikatların devletin üzerinden elini çekmesini istiyoruz. Net bir şekilde söylüyoruz ilkokullarda, liselerde, üniversitelerde ne olduğu belirsiz bu kişilerin gelmesini istemiyoruz. Çünkü çocuklarımızı zehirliyorlar. Laik eğitime zarar veriyorlar. Biz o okullarda fizik öğretmeni, matematik öğretmeni istiyoruz. Bu bir utanç meselesidir” dedi.

 

İLKOKUL ÇOCUKLARINA DERNEK EĞİTİMENLERİ DİN EĞİTİMİ VERMİŞ

 

Fatih İlim ve Yardımlaşma Derneğinin okullardaki faaliyetleri bununla sınırlı değil. Derneğin sosyal medya hesaplarında yer alan fotoğraf, video ve metinlere göre dernek yaz aylarında Mersin’deki çok sayıda okulu Kuran kursları, din eğitimleri ve sohbetler için kullanmış.

Akdeniz ilçesindeki Zeki Sabah İlkokulu, Fevzi Çakmak Ortaokulu, Mimar Sinan Ortaokulu, Sakarya İlkokulu ve Toroslar ilçesindeki Kuvvai Milliye İlkokulunda yapılan eğitimlere ilkokul ve ortaokul seviyesindeki çocukların katıldığı, derneğin eğitmenlerinin sınıf ortamında çocuklara dini eğitim verdiği, eğitimler sonunda çocukların adına sertifika hazırlandığı sosyal medya paylaşımlarından anlaşılıyor.

OKULLAR DERNEĞE AÇILMIŞ

 

Derneğin resmi sosyal medya hesabında devlet okullarında verilen Kuran kursu ve dini eğitimle ilgili olarak şu ifadelere yer veriliyor:

“Bu yaz, çocuklarımıza dini bilgileri öğretmek ve değerli yaz tatillerini verimli bir şekilde geçirmelerini sağlamak için okullarımızda özel bir yaz kuran kursu düzenledik. Her hafta dolu dolu etkinlikler, eğlenceli oyunlar ve dini derslerle çocuklarımızın hem eğlenmelerini hem de öğrenmelerini sağladık. Kuran kursu boyunca öğrencilerimize Kur'an-ı Kerim'in değerini ve anlamını aktarmak için titizlikle çalıştık. Onlara temel Kur’an okuma becerilerini geliştirmek için rehberlik ettik. Aynı zamanda, dini değerlerimize uygun etkinliklerle öğrencilerimizin manevi gelişimine katkıda bulunduk.”

EĞİTİM-İŞ: PROTOKOL YAPAN OKULLARDA ETKİNLİK YAPABİLİYOR

 

Fatih İlim ve Yardımlaşma Derneğinin yaz aylarında boş olan devlet okullarında Kuran kursları, din eğitimleri ve sohbetler düzenlemesini sorduğumuz Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, “Bu tür dernekler, vakıflar eğer Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalamışsa ve bakanlık protokolü onaylamışsa okullarda etkinlikler yapabilirler. Bakanlık da genel olarak bu tür protokollere onay veriyor. Geçtiğimiz yıl Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü ile Mersin Müftülüğü arasında devlet okullarının yaz aylarında Kuran kurslarına açılmasına yönelik protokol yapıldı. Bu protokol müftülüğün Kuran kurslarının okullarda düzenlenmesini öngörüyordu. Bu olayda ise müftülüğün değil bir vakıf ya da derneğin Kuran kursu, din eğitimi verdiği görülüyor. Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yapmış olabilirler. Milli Eğitim Müdürlüğü bir protokolle izin vermemişse okulları bu şekilde kullanamazlar” dedi.