“GELİN BURADA SİZ YAŞAYABİLİYOR MUSUNUZ?” | Güney Gazetesi Mersin

“GELİN BURADA SİZ YAŞAYABİLİYOR MUSUNUZ?”

Yeşil Sol Parti Milletvekili Bozan, fabrika atıklarının bırakıldığı kanalın kenarından ilgili makamlara seslendi

“GELİN BURADA SİZ YAŞAYABİLİYOR MUSUNUZ?”


Mersin’in Akdeniz ilçesinde DSİ’ye ait sulama kanalı yıllardır kötü koku yayıyor. Kanalın etrafındaki mahallelerde yaşayan vatandaşlar fabrikaların kanala atık bıraktığını iddia ediyor. Kurumlar ise topu birbirine atıyor. Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, seçimlerden önce gittiği Sarıibrahimli Mahallesine bir kez daha gitti, kanaldaki kirlilik ve koku sorununun hâlâ çözülmediğini yerinde gördü. Bozan, ilgili kurumlara, “Eminim ki buraya geldiklerinde o kokudan tek bir saat dahi duramayacaklar, kokudan kaçıp gidecekler” dedi.

 

Akdeniz ilçesinde fabrika atıklarının kanala bırakılmasından dolayı Sarıibrahimli Mahallesi sakinleri başvurmadıkları kapı bırakmadı. Kanalın yüzeyinde katı tabaka oluşturan atıklar, etrafa yaydığı kötü kokudan dolayı başta Sarıibrahimli olmak üzere kanalın geçtiği civar mahalleleri yaşanmaz hale getirdi. Yeşil Sol Parti Mersin İl ve Akdeniz ilçe örgütü, Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan ve Akdeniz Belediyesi Meclis üyeleri mahalleliyle halk toplantısında buluşarak, bölge halkının şikayetlerini dinledi, sorunu yerinde inceledi.

 

Mahalleliyi dinledikten sonra açıklama yapan Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, mahallede fabrika atıklarından dolayı yaşanan koku sorununun yaşamı çekilmez hale getirdiğini söyledi.

Bozan, “Gördüğümüz tek şey şu: Yetkililerin tamamı topu birbirine atıyor” dedi. Bozan, Akdeniz Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi, DSİ ve Valiliğe bu sorunu çözme çağrısı yaptı.

Bozan, “Burada birkaç fabrika daha fazla kazanacak diye, kesinlikle burada yaşayan insanların hayatlarını çekilmez hale getirmeye kimsenin hakkı yok. Burada yaşayan insanların aslında yaşam hakkı tehdit ediliyor. Sizlerin vekili olarak hem Mersin’de hem de Meclis boyutuyla bu sorunu çözmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Gerekirse az önce bahsettiğim kurumların hepsine teker teker gideceğiz. Diyeceğiz ki; ‘Gelin burada siz yaşayabiliyor musunuz?’ Eğer siz burada bu kokudan durabiliyorsanız, o zaman tamam bizim buradaki yurttaşlarımız da yaşayabilir. Ama eminim ki buraya geldiklerinde o kokudan tek bir saat dahi duramayacaklar, kokudan kaçıp gidecekler. İlgili kurumlara sesleniyorum: Topu birbirinize atmayı bırakın. Halk sağlığını tehdit eden bu sorunu çözün” dedi.

 

ÇAĞLAR: SORUNU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDIK

 

HDP’li Akdeniz Belediye Meclis Üyesi Özgür Çağlar, meclis üyeleri olarak bölgedeki sorunu Belediye Meclisi’nin gündemine taşıdıklarını ancak çözüm olacak bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Çağlar, Akdeniz Belediye Başkanı AKP’li Mustafa Gültak’ın kendi ilçe sınırları arasında kalan bir mahallenin yaşadığı bu problemi, kirlilik iddiasında adı geçen fabrikayı ziyaretinde bir cümleyle dahi gündeme getirmediğini dile getirdi.

 


  “GELİN BURADA SİZ YAŞAYABİLİYOR MUSUNUZ?”