“Halkın iradesi yok mu sayılıyor?” | Güney Gazetesi Mersin

“Halkın iradesi yok mu sayılıyor?”

Balıkesir’in Edremit Körfezi’nden kovulan balık çiftlikleri Aydıncık’a taşınmak için harekete geçmiş ve geçtiğimiz haftalarda halkın katılımı toplantısı düzenlenmişti. Aydıncık’ta balık çiftliği kurulmasını istemeyen Sivil Toplum Kuruluşları ve Aydıncık halkı iradesini güçlü bir şekilde ortaya koymuştu. Bazı usulsüzlüklerin olduğunu ve kişi ve kurumlar hakkında şikayette bulunduklarını dile getiren Aydıncık Kent Gelişimi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (AGİK-DER) Başkanı Mustafa Şimşek “Bilindiği üzere 11 Temmuz tarihinde Aydıncık halkı, topyekûn sahillerine, geleceğine sahip çıkarak çok net bir şekilde balık çiftliklerine ‘hayır’ demiştir.  Ancak, kapalı kapılar arkasında, halen balık çiftliklerinin yapılması yönünde çalışmalar yürütüldüğü duyumları gelmektedir. Halkın iradesi yok mu sayılıyor?” dedi.

“Halkın iradesi yok mu sayılıyor?”


 

İLKAY ADALIOĞLU

AGİKDER Başkanı Mustafa Şimşek, geçtiğimiz günlerde düzenlenen halkın katılımı toplantısında Bölge halkının balık çiftliği istemediğini çok net şekilde ortaya koyduğunu söyledi.  Şimşek, “Aydıncık Belediye Başkanı, Aydıncık Kent Konseyi Başkanı, İlçemizde örgütü bulunan 4 siyasi partinin İlçe Başkanları, Mahalle Muhtarları, Oda Başkanları, Aydıncık, Bozyazı ve Mersin’deki STK’lar ve balıkçılarla birlikte tüm Aydıncık halkının iradesi güçlü bir şekilde ortaya konulmuştur ve bu irade artık yok sayılamaz. Sürecin bundan sonraki kısmını, siyasi gücü ve etkisi olan tüm politikacılara ve yetkililere havale ediyoruz. Halkımızın iradesinin ikinci kez gösterilmesine gerek kalmayacağını ve sorunun çözüldüğü müjdesinin verileceğini umut ediyoruz” dedi.

AGİKDER ve bireysel olarak; bu süreçte usulsüzlükleri olduğunu düşündükleri tüm kamu kurum yöneticileri ve ÇED Raporunu hazırlayanlar hakkında Bakanlık nezdinde şikâyette bulunduklarını belirten Şimşek, “Sorunumuzun resmi kayıtlara geçmesini sağladık. Şikayetimizin büyük bir ciddiyetle soruşturulacağını ve haklılığımızın tespit edileceğini bekliyor ve istiyoruz. Konuyu, Bakanlık nezdinde takip etmek isteyen tüm siyasi partilerimizin değerli milletvekilleri ve diğer politikacılar ile ilgili diğer kimseler bu şikayetler üzerinden gerekli takip ve incelemeyi yapabilirler” şeklinde konuştu.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına yazılan dilekçede ÇED raporunun tekrar incelenmesi çağrısında bulunuldu.