Taksilerde zamlı tarife | Güney Gazetesi Mersin

Taksilerde zamlı tarife

Akaryakıt kullanımından alınan ÖTV tutarı 2,52 liradan 7,52 liraya çıkarılması sonucundan akaryakıt fiyatları 20 liradan 35 liraya yükseldi. Akaryakıttaki fahiş fiyat artışları sonucunda taksici esnafı da tarifeleri güncelledi. Yeni tarifeye göre, Çarşıdan Mezitli’ye gitmek isteyen bir yolcunun 318 lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Çarşıdan Mezitli’ye gitmenin bedeli Mersin’den Gaziantep’e otobüsle gitmekten daha pahalı çünkü Mersin Gaziantep otobüs fiyatı 280 lira.

Taksilerde zamlı tarife


MAYSA DERYAYEVA

 

Akaryakıt fiyatından alınan Özel Tüketim Vergisine (ÖTV) yapılan artıştan sonra akaryakıta peş peşe zam geldi. Zamlı akaryakıttan kaynaklı toplu taşıma araçlarından sonra taksicilerde zamlı tarifeye geçti. Mersin’de geçtiğimiz yıl taksi açılış fiyatı 8 lira iken yeni yapılan zamla 18 lira oldu. 7 lira olan kilometre başına ücret ise 20 liraya yükseltildi. Taksiye indi bindi fiyatı ise 80 lira oldu.

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, minibüs taşımacılığından sonra taksi ücretlerine de zam uygulandığını açıkladı.

Akaryakıta fiyatının 35 liraya yaklaşmasıyla taksi fiyatlarında da zam uygulandı. Geçen yıl açılış fiyatı 8 lira olan taksi fiyatı 18 liraya, 7 lira olan kilometre başı ücret ise 20 liraya yükseltildi. Çarşıdan Mezitli’ye gitmek isteyen bir yolcu eski tarifeye göre 113 lira ödüyorken, yeni zamlı tarifeye göre 318 lira ödeyecek ve Çarşı Mezitli arası sadece 15 kilometre.

 

 

Mersin-Gaziantep arası 300 kilometre yakın olmakla, Mersin’den Gaziantep’e otobüs ile gitmenin maliyeti 280 lira. Bu hesaplamaya göre, Mersin’de bir ilçeden bir ilçeye gitmenin maliyeti bir ilden bir ile gitmekten daha pahalı.