50 yıllık tecrübeyle lezzetin adresi | Güney Gazetesi Mersin

50 yıllık tecrübeyle lezzetin adresi

Yahya Usta, meslekteki 50 yıllık tecrübe ve el lezzetiyle 1997 yılından bu yana Dede Restaurant’ta en güzel yemekleri müşterileri için hazırlıyor. Restaurantın işletmesini son 2 yıldır oğlu Yasin İnce’ye devreden 66 yaşındaki Yahya usta emekli olmasına rağmen öğlen servisine yemekleri yetiştiriyor, saat 12.00’ı gösterdiğinde ise müşterilere elleriyle servis yapıyor. Üniversite eğitimini tamamlayan Yasin İnce ise çocukluğundan bu yana tatillerde öğrendiği baba mesleğini ikinci nesil olarak devam ettiriyor.

50 yıllık tecrübeyle lezzetin adresi


ELVAN KONUK

 

Akdeniz’in Camişerif Mahallesi Kızılay Sokak’ta 30 yıldır hizmet veren Dede Restaurant Mersin’de esnaf lokantası denilince ilk akla gelen yerlerin başında geliyor. Haftanın 6 günü sabah 7.00’dan akşam 18.00’a kadar hizmet veren restaurant, hizmet kalitesi ve lezzetiyle ön plana çıkıyor.

Dede Restaurant’ın İşletmecisi 25 yaşındaki Yasin İnce, restoranın lezzet hikayesini okurlarımız için anlattı. Çocukluğundan beri yaz tatillerinde babasının yanında çalıştığını belirten İnce, “Burası aile işletmesi, babam açtı burayı. Babam yaklaşık 50 yıldır bu meslekte. İlk Mersin’de Kısmet Lokantasında işe başlıyor. 1997 yılında burayı açıyor. O zamandan beri burada. Babam üniversiteyi bitirmeden buraya gelmemi istemiyordu. Gazi Üniversitesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliğinden mezun oldum, o zamandan beri babadan gelen mesleği ikinci nesil olarak devraldım. Babam da hala bizimle beraber çalışıyor” dedi.

 

“İMZA YEMEĞİMİZ PATLICAN ET GÜVEÇ”

 

Pazar günleri dışında işletmenin açık olduğunu söyleyen İnce, “Sabah saat 7.00’da işletmemiz açılır, çorba servisimiz başlar. Öğlen saat 11.00 gibi yemek menümüz çıkar, öğlen servisimiz var. Öğleden sonra saat 18.00 civarında kapatıyoruz. O saate kadar zaten yemeğimiz bitmiş oluyor. Biz genelde insanların öğlen arasında yemek yediği bir işletmeyiz. Memurların ve çalışanların daha çok tercih ettiği bir yeriz, akşam olmadan yemeklerimiz biter. Hem kebap hem döner hem de sulu yemek çeşitlerimiz var. Aynı zamanda dışarıya alakart olarak hizmet veriyoruz. İmza yemeğimiz patlıcan et güveç, babamın imza yemeği. Kuzu etiyle yapılıyor çok lezzetli ve yağsız bir ürün. Hafif olduğu için de tercih ediliyor, yaz kış sürekli bizde çıkar” ifadelerini kullandı.

 

“BAŞARILI OLABİLMENİN SIRRI İSTİKRAR”

 

30 yıldır ayakta kalabilmenin sırlarını paylaşan İnce, “ilk sır istikrar, her zaman aynı ölçüde ve kalitede çıkar yemeklerimiz. Kullandığımız ürünlerde kaliteyi asla düşürmüyoruz, kullandığımız yağa dikkat ederiz, kızartma yağı kullanmayız. Pirinci asla Trakya baldodan aşağıya kullanmayız, yerli pirinç yerli mercimek kullanırız. Ürünlerimiz kalitelidir, fiyatlarımız da çevreye göre uygun olduğu için bu zamana kadar ayakta kalmayı başarabilmişiz” diye konuştu.

 

 

 

FİYATLAR 100-200 LİRA ARASI

 

Aile fertleri ile birlikte toplam 15 kişinin çalıştığı işletmede müşteri memnuniyetini ön planda tuttuklarını dile getiren İnce, son zamanlarda artan maliyetlerden dolayı 3 ya da 4 çeşit yemeğin fiyatının 100 ile 200 lira arasında değiştiğini söyledi. çay ve sudan para almayan işletmede, et döner 85 lira, tavuk şiş 80 lira ve Adana dürüm 90 liradan satışa sunuluyor.


  50 yıllık tecrübeyle lezzetin adresi