Kaymakamlık ısrar etti, şelaleye su verilmedi:<br>  Kuru şelalede Tarsus tanıtımı | Güney Gazetesi Mersin

Kaymakamlık ısrar etti, şelaleye su verilmedi:
 Kuru şelalede Tarsus tanıtımı

Halk TV’de yayınlanan Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar programı bu hafta Tarsus’taydı. Tarsus Şelalesi’nden yayınlanan programa Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan da katıldı. Serhan Asker, Tarsus Kaymakamı ve DSİ yetkililerine seslenerek ‘1,5 saattir rica ediyoruz, yalvarıyoruz, şelalenin suyunu açın’ dedi. Ancak su bir türlü açılmadı. Program kuru şelalenin önünde devam ederken Tarsus’un bu önemli değerinin tanıtılması için twitterda #şelaleninsuyunuaçın etiketiyle paylaşımlar yapıldı.

Kaymakamlık ısrar etti, şelaleye su verilmedi:<br>  Kuru şelalede Tarsus tanıtımı


ABİDİN YAĞMUR /ELVAN KONUK

Halk TV’de yayınlanan Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar programı Tarsus’a konuk oldu.  Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın konuk olduğu program Tarsus Şelalesinde gerçekleştirildi ancak DSİ su akışını kestiği için ekranlara şelale manzarası değil,  kuru şelale görüntüsü yansıdı.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu’ya çağrıda bulunan Serhan Asker, “Şelalenin tamamının açılmasını istiyoruz ki burada coşkun akan suyu paylaşmak istiyoruz. Bir buçuk saattir kaymakam beye ulaşıyoruz Sayın Belediye Başkanı arıyor rica ediyor yalvarıyoruz ya açın şurayı millet görsün, isteyenler görsün. Ama ne yazık ki burayı açmıyorlar. Açacağız diyorlar, biz bir buçuk saattir sizden rica ediyoruz Sayın Kaymakam. Sayın DSİ yetkilileri lütfen şurayı açın bu ülkenin değeri burası. Hepimizin değeri burası, burayı tanıtmaya geldik şu şelaleyi göstermeye geldik. Biraz anlayış lütfen rica ediyoruz. Burayı herkes görsün şu güzel manzarayı herkes görmüş olsun” şeklinde konuştu.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ise “Kaymakam bey gerçekten çok iyi niyetli bir bürokratımız eminim şelalenin suyu açılmıştır ama gelmesi bir yarım saat bir saat sürer” ifadelerini kullandı.

Programın ilerleyen saatlerin Tarsus Şelalesinin suyu bir türlü açılmayınca twitterda #şelaleninsuyunuaçın etiketiyle birçok paylaşım yapıldı.

Çok sayıda Tarsuslu sosyal medya hesaplarından “Şelaleye neden su vermiyorsunuz”, “Tarsus’un simgesi olan şelaleyi neden göstermiyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.

Yayına telefonla katılan ünlü tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen de askerlik yıllarında asker arkadaşı Cem Karaca ile sıkça Tarsus’a gelerek fındık lahmacun yediklerini, Tarsus’un önemli bir kültür şehri olduğunu söyledi.

Müjdat Gezen, şelale tartışması konusunda ise, “Şelaleyi açarlarsa açsınlar. Açmazlarsa banttan gösterin” ifadelerini kullandı.

 


  Kaymakamlık ısrar etti, şelaleye su verilmedi:
 Kuru şelalede Tarsus tanıtımı