Hobisi gelir kapısı oldu | Güney Gazetesi Mersin

Hobisi gelir kapısı oldu

Cam Seramik mezunu ve üç çocuk annesi Hatice Mahpeyker Mersinli, hobisini ticarete dönüştürdü. Üçüncü hamileliğinde bebeğine özel oyuncaklar yapmak amacıyla el yapımı organik oyuncaklar örmeye başlayan Mersinli, daha sonra bu alanda eğitim alarak, iş sahibi oldu. Türkiye’nin farklı bölgelerinden oyuncak bebek sipariş alan Mersinli, “Anneler çocuklarına organik ve dayanıklı oyuncak talep ediyor” dedi.

Hobisi gelir kapısı oldu


MAYSA DERYAYEVA

 

2017 yılında hamileliğini öğrenmesiyle çocuğuna özel oyuncaklar yapmak isteyen Hatice Mahpeyker Mersinli, bu alanda kendini geliştirerek, hobisini ticarete dönüştürdü.

6 yıldır organik oyuncakları ören Mersinli, “Bu işe aslında en küçük kızıma 2017 yılında hamileliğimi öğrendiğimde ona özel oyuncaklar yapmak isteyerek başladım. Önceleri kızıma uygun olacak, oynayabileceği ve çeşit ve model olarak daha sağlıklı oyuncaklar yapabilmek için başladım. Kızım doğduktan sonra bebeği görmeye gelenler, etrafımda fotoğraflardan görmeye başlayanlar nerden bu oyuncakları aldığımı sormaya başladılar. Bu oyuncakları ben yaptığımı öğrenince talep almaya başladım. Organik olması, yıkanabilir, temiz ve bebekler için gaye sağlıklı oyuncaklar olması insanlar tarafından dikkat çekti” diye konuştu.

 

 

“BU ALANDA KENDİMİ GELİŞTİRMEK İÇİN EĞİTİME KATILDIM”

 

Mersinli, el yapımı oyuncak yapımında kendini geliştirmek için workshoplara ve eğitimlere katıldığını söyledi.

Eğitim aldıkça daha geliştiğini ve el yapımı oyuncak yapımındaki malzemeleri daha iyi tanımaya başladığını belirten Mersinli, “Bu işte ilerlemek amacıyla workshoplara katıldım. İleri seviyede eğitim veren eğitimcilerin kurslarına katıldım. Kendimi geliştirmeye başladım. Daha sonra malzeme tedarik süresi başladı. Malzemeyi takip etmeye başladım. İlk başlarda ipleri tanımıyordum. Hangi ip daha iyi olacağı konusunda araştırmaya girdim. Daha sonra ipleri tanımaya başladım, hangi markanın hangi ipinin oyuncakta iyi duracağını öğrendim. Ona göre indirimleri takip edip, bulduğum ipleri stoklamaya başladım. İş sadece iple bitmiyor, iğneleri var, tığları var” dedi.

 

 

“ANNELER ORGANİK, DAYANIKLI OYUNCAKLAR İSTİYOR”

 

Son zamanlar anneler ve anne adayları tarafından organik el yapımı oyuncaklara ilginin arttığını ifade eden Mersinli, taleplere göre model üzerinde çalıştığını ve ona göre sipariş aldığını belirtti.

Oyuncakların yıkanabilir ve dayanaklı olması nedeniyle daha çok tercih edildiğine değinen Mersinli, “Son zamanlar anneler daha bilinçlendi ve organik, dayanıklı oyuncaklar istiyor. Çocuklarına verebilecekleri boyadan uzak olan oyuncaklar talep ediyorlar. Ördükçe, model çoğalttıkça daha çok ilgimi çekmeye başladı. Artık her çizgi filmde bunu nasıl oyuncağa çevirebilirim gözüyle bakmaya başladım. Daha sonra fark ettim ki sosyal medyada bu ürünler çok ilgi görüyor. O kadar bu oyuncakları yapanlar var.

 

 

 

“EN ÇOK YENİ DOĞAN SETİ TALEP GÖRÜYOR”

 

Yeni doğan seti, sırt çantası, kişisel bebekler, anahtarlık bebekleri ördüğünü ifade eden Mersinli, “Anneler çocuk odalarında sadece oyuncak değil, duvarlarına, yataklarında organik ürünler, çocuklarının ismine uygun ürünleri görmeyi ihtiyaç haline geldi. Yeni doğan setinde eliyle tutabileceği oyuncak, çıngıraklı oyuncak aynı özellikte emzik zinciri var. Bu iş daha çok çocuk zevkinden ananelerin zevkine, annelerin ilgisine dönüştü çünkü anne zürafa seviyorsa odanın içerisinde kullanılacak oyuncaklar ona göre ayarlanıyor” şeklinde konuştu.