Çarşıya akıllı yaya geçidi | Güney Gazetesi Mersin

Çarşıya akıllı yaya geçidi

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersin’in en çok trafik yoğunluğunun olduğu İsmet İnönü Bulvarına akıllı yaya geçidi yapıldı. Akıllı yaya geçidi ile vatandaşlar karşıdan karşıya geçerken trafikte sorun yaşamayacak.

Çarşıya akıllı yaya geçidi


MAYSA DERYAYEVA

 

Mersin Çarşısı konumu gereği trafiğin en yoğun olduğu yer olmakla birlikte vatandaşların en çok ziyaret ettiği ve iş merkezlerinin olduğu yer olma özelliğini taşıyor. İş geliş ve iş çıkış saatlerinde trafiğin kilitlendiği caddede vatandaşlar karşıdan karşıya geçmekte zorluk yaşıyordu ve bazı bilinçsiz sürücüler tarafından trafik yayaya öncelik tanımadıklarından hem trafiği hem yayayı riske atıyorlardı. Yaşanan bu soruna çözüm amaçlı Mersin Büyükşehir Belediye ekipleri tarafından İsmet İnönü Bulvarına akıllı yaya geçidi kuruldu. Akıllı yayaya geçidi sayesinde yaya olan vatandaşlar tek düğmeye basıyor. Bir süre bekledikten sonra karşıya geçmek isteyen yayaya yeşil, sürücüye ise kırmızı yanıyor. Bu sistemle hem vatandaşların hem sürücülerin trafikte hayati tehlikesi ortadan kalkıyor.

 

 

 

Mersin'de KYK Kız Öğrenci Yurdu önünde, Polis Evi Önünde, Mersin Valiliği önünde ve çarşıda akıllı yaya geçidi bulunuyor.