Limanda işler tıkanma noktasında | Güney Gazetesi Mersin

Limanda işler tıkanma noktasında

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, İskenderun limanının depremde zarar görmesi nedeniyle Mersin Limanında işlerin tıkanma noktasına geldiğini söyledi. Limanın deprem sonrası kapasitesinin üzerine çıktığını vurgulayan Kızıltan, “Açıkta 30’un üzerinde bekleyen yük gemisi var. Bu da limanın içinde büyük bir yoğunluk olduğunu gösteriyor.  Bu durum hem ihracatçımızı hem sanayicimizi, hammadde bekleyen sanayicimizi de zor durumda bırakıyor. Tabii ki lojistikçimiz de zor durumda” dedi.

Limanda işler tıkanma noktasında


ELVAN KONUK / İLKAY ADALIOĞLU


MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Bloomberg HT’de ‘Tedarikte Çözüm’ programında Reyhan Baysan’ın sorularını yanıtladı. Programda sanayi ve sanayicilerin durumu, tedarik sürecinde yaşanan sorunlarla çözüm önerileri ile Mersin’in lojistik açıdan önemi konuşuldu.

2023 yılında Mersin’de ithalat ve ihracatta artış olduğunu belirten Kızıltan, tedarik konusuyla ilgili konuştu. Kızıltan, “Mersin, Doğu Akdeniz’de geniş bir hinterlanda hitap ediyor. Burada Mersin’den İskenderun’a kadar irili ufaklı 11 liman daha var. Bu limanların en büyüğü Mersin Limanı tabi. İskenderun’daki liman ikinci büyüklükte. Deprem nedeniyle bu limanın zarar görmesi Mersin Limanı’nın yoğunluğunu o kadar artırdı ki neredeyse tıkanma noktasına geldi” dedi.

 

“AÇIKTA 30’UN ÜZERİNDE BEKLEYEN YÜK GEMİSİ VAR”

 

Mersin Limanının kapasitesinin nasıl arttırılabileceği ile ilgili MTSO olarak akademisyenlerle birlikte toplantı yaptıklarını söyleyen Kızıltan, konferansın sonuçlarını yakında kamuoyuyla paylaşacaklarını duyurdu. Limanın kapasitesinin üzerine çıktığını vurgulayan Kızıltan, “Mersin limanındaki yoğunluk devam ediyor. Açıkta 30’un üzerinde bekleyen yük gemisi var. Bu da limanın içinde büyük bir yoğunluk olduğunu gösteriyor.  Bu durum hem ihracatçımızı hem sanayicimizi, hammadde bekleyen sanayicimizi de zor durumda bırakıyor. Tabii ki lojistikçimiz de zor durumda. Böyle bir durumda Mersin” ifadelerini kullandı.

 

 

“ANA KONTEYNER LİMANI BİR AN ÖNCE YAPILMALI”

 

Depremden önce de limanın kapasitesinin yetmediğini ancak depremin işleri tıkanma noktasına getirdiğini dile getiren Kızıltan, Ana Konteyner Limanı projesinin bir an önce gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı. Kızıltan, “Yıllar önce fizibilitesi yapılmış bir ana konteyner limanı projesi var. Bir türlü devlet hayata geçirmiyor. Mersin Limanı kapasitesi 2 milyon 600 bin TEU. Zorlayarak 3 milyona kadar çıkabiliyor: Yeni aktarma limanı yapılabilirse onun kapasitesi 12 milyon TEU olacak. Bu yatırım yapılırsa Doğu Akdeniz’deki yük trafiğinin yüzde 60-70’i bölgemizde elleçlenebilecek. Bunu defalarca kamuoyunda dile getirdik, Bakanlar aktardık, ulusal kanallardan ilettik. Tüm Mersin bu yatırımı bekliyor. Tamamlanırsa Mersin dünyanın önemli konteyner dağıtım merkezlerinden biri haline gelecek” şeklinde konuştu.