Minik bilim kahramanları buluşturuyor | Güney Gazetesi Mersin

Minik bilim kahramanları buluşturuyor

Mersin Yenişehir Belediyesi, Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor/FIRST LEGO League Explore Yenişehir Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. 6 Mayıs Cumartesi günü Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek festivalde Mersin ve Adana’dan 18 takım ürettikleri yenilikçi fikirleri katılımcılarla paylaşacak.

Minik bilim kahramanları buluşturuyor


“Yenişehir’de enerjimizi bilimden alıyoruz sloganıyla Mersin Yenişehir Belediyesi ve Bilim Kahramanları Derneği iş birliğiyle Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST LEGO League Explore Yenişehir Festivali hafta sonu geleceğin bilim insanlarını bir araya getirecek.  Dünyanın en yaygın bilim programlarından biri olan ve Türkiye’de “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” ismiyle gerçekleştirilen FIRST LEGO League Explore Programının 9. sezonu Yenişehir’de başlıyor. Festival, Cumartesi günü  11.30-15.00 saatleri arasında Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Minik bilim kahramanı çocuklar, enerjinin üretilmesi, depolanması, dağıtılması ve tüketilmesine yönelik yeni bilgiler keşfederek, sürdürülebilir enerji kaynaklarının kullanımı üzerine projeler ve fikirler üretti. (Haber Merkezi)