Cep telefonlu saldırı cezasız kalmadı | Güney Gazetesi Mersin

Cep telefonlu saldırı cezasız kalmadı

Maç sonrası ÇBK Başantrenörü ve oyuncuların üzerine cep telefonu ve çöp kovası başlığı fırlatmıştı

Cep telefonlu saldırı cezasız kalmadı


HASAN KÜÇÜK

 

Ankara’da oynanan ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nihal Aydoğan Sezonu play-off yarı final ikinci karşılaşması sonrası Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi Başantrenörü Roberto Iniguez ve oyunculara cep telefonu ve çöp kovası başlığı fırlatan Botaş Kulüp Başkanı Kerim Taşkıran’a  62 bin 500 TL para cezası ve 138 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu 7 ve 9 Nisan’da oynanan ve ÇBK’nın seride 2-0 yaparak kazandığı ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nihal Aydoğan Sezonu play-off yarı final karşılaşmalarında yaşanan olaylar nedeniyle takımlara verdiği cezalar belli oldu. Ankara’da oynan karşılaşma sonrası  ÇBK Başantrenörü Roberto İniguez ve oyuncuların üzerine cep telefonu ve çöp kovası başlığı fırlatan Botaş Kulübü Başkanı Kerim Taşkıran’a 62 bin 500 TL para cezası ve 138 gün hak mahrumiyeti cezası verilirken aynı kulübün yöneticisi Mustafa Korkmaz’a ise 22 bin 500 TL para cezası ve 30 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.

 

 

Mersin ve Ankara’da oynanan karşılaşmalardaki salon ve seyirci olanları nedeniyle her iki takımada 35’er bin TL para cezası, Botaş Spor Kulübü görevlisi Gürkan Can’a kişilik haklarına saldırısı nedeniyle 7 bin 500 TL ile cezalandırıldı. ÇBK Spor Kulübü görevlisi Fatih Güvenç’e ise 4 müsabakadan men ve 26 bin 500 TL para cezası verildi.  

Botaş Spor Kulübü’ne 8 ve 9 Nisan’da kulüp sosyal medya hesaplarında yayınlanan sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle 30 bin TL, ÇBK Başkanı Serdar Çevirgen’e ise 09 Nisan 2023 tarihinde kulüp sosyal medya hesaplarında yayınlanan sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle 11 bin 250 TL para cezası verildi.