Katil Barış Can Uçuk’a ağırlaştırılmış müebbet hapis | Güney Gazetesi Mersin

Katil Barış Can Uçuk’a ağırlaştırılmış müebbet hapis

Mersin’de eski nişanlısı Raziye Oskay’ı (24) sokak ortasında tabanca ile katleden Barış Can Uçuk’a tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Katil Barış Can Uçuk’a ağırlaştırılmış müebbet hapis


 

ELVAN KONUK

Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Barış Can Uçuk SEGBİS ile katılırken, genç kızın annesi Fatma İsmet Oskay, babası Murat Oskay, kız kardeşi, taraf avukatları ile Oskay ailesinin yakınları katıldı. Karar duruşmasında konuşan Uçuk, Oskay’ın işe gittiği caddeden tesadüfen geçtiğini ve tasarlayarak öldürmediğini iddia etti. Uçuk’un savunmasına rağmen mahkeme heyeti ‘Tasarlayarak öldürme’ ve ‘Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma’ suçlarından dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

 

“İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANMADI VE EN YÜKSEK CEZA VERİLDİ”

 

Katil zanlısına verilen indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, İstinaf Mahkemesi tarafından bozulmuştu.  Barış Can Uçuk bugün tekrar hakim karşısına çıktı. Duruşmada tasarlama ile ilgili delillerin toplandığını belirten Oskay ailesinin Avukatı Işıl Akan, sanığa en yüksek cezanın verildiğini söyledi.

Mahkemenin sanığın cinayeti tasarladığına karar verdiğini dile getiren Akan, “Barış Can Uçuk bir gün öncesinde olay yerine gidiyor, cinayeti işlemek için araç kiralıyor, kiraladığı aracın GPS kayıtlarına ulaşıldı. Bir gün önce Raziye Oskay’ın evinin önünde dolaşıyor. Telefon kayıtları farklı farklı saatlerde olay yerine geldiğini gösteriyor. Bu iş için araç kiralıyor, silah temin ediyor. Cinayet anının görüntülerinde Raziye Oskay’ın konuşmasına fırsat vermeden karşısına çıkar çıkmaz direkt öldürmeye yönelik vurduğu için, Barış Can Uçuk’un cinayeti tasarladığını söyledi mahkeme” dedi.

Tanık olarak mahalle bakkalının da dinlendiğini ifade eden Akan, “Tasarlayarak adam öldürmeden ceza verildi, TCK’daki en ağır suç diyebiliriz. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi ve en önemlisi de TCK madde 62’deki iyi hal indirimi uygulanmadı. Çünkü duruşma sırasında sanık pişmanlık da göstermedi, hala çok haklı olduğunu iddia etti” diye konuştu.

 

NE OLMUŞTU?

 

2017 yılından itibaren sistematik olarak kadını taciz eden, evine silahla saldıran, kasten öldürmeye teşebbüs eden, konut dokunulmazlığını ihlal eden Uçuk, Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı ve 1,5 ay tutuklu kaldı.

Serbest kaldıktan sonra Mersin’in merkez Toroslar ilçesi Okan Merzeci Mahallesi’nde 10 Ocak 2022 tarihinde meydana gelen kadın cinayetinde, sabah erken saatte işe gitmek için evden çıkan Raziye Oskay’ın, uzaklaştırma cezası olmasına rağmen yolunu kesen eski nişanlısı Barış Can Uçuk, çıkan tartışma sonrası Raziye’ye birçok kez ateş ederek ağır yaralamış, Oskay kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olayın ardından kaçan zanlı ise polisin operasyonuyla yakalanıp, gözaltına alınmış, yapılan işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.