24 Kasım İlkokulu, Türk Telekom ilkokuluna taşındı | Güney Gazetesi Mersin

24 Kasım İlkokulu, Türk Telekom ilkokuluna taşındı

Okul binasında hasar olan 24 Kasım İlköğretim okulu öğrencileri Pirireis İlköğretim okuluna gönderilmiş, o okulda da hasar şüphesiyle araştırma başlatılınca öğrenciler evlerinde beklemeye başlamıştı. 24 Kasım İlkokulu öğrencilerinin Türk Telekom İlkokulu binasında eğitim görmesine karar verildi. 

24 Kasım İlkokulu, Türk Telekom ilkokuluna taşındı


ELVAN KONUK


Depremin ardından Mersin’de birçok okulda hasar meydana geldi. Mersin’de hasar gören 76 okul boşaltıldı, öğrenciler başka okullara yollandı. Deprem bölgesinden 21 bin 117 öğrencinin Mersin’e nakil olmasıyla kentteki eğitimde aksaklıklar yaşanmaya başlandı.

Geçtiğimiz haftalarda 24 Kasım İlköğretim okulu kolonundaki hasar nedeniyle boşaltıldı, öğrenciler ilk önce yakın olduğu için Pirireis İlkokulu’na gönderildi ancak o bina da hasarlı çıktı. Bir süre eğitime ara vermek zorunda kalan 24 Kasım İlköğretim okulu öğrencilerinin okul sorunu çözüme kavuştu. Öğrencilerin Türk Telekom İlkokulu’nda eğitimlerine devam edecekleri, 24 Kasım İlkokulu binasında güçlendirme çalışmaları yapılacağı öğrenildi.

Güçlendirme çalışmalarının tamamlanması ile birlikte 24 Kasım İlkokulu öğrencileri kendi binasına dönerek eğitim öğretim hayatlarına devam edecek.