Ders zili çaldı | Güney Gazetesi Mersin

Ders zili çaldı

Afet bölgelerinden 7 bin öğrenci Mersin’e nakil oldu

Ders zili çaldı


Deprem nedeniyle açılması ertelenen ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim öğretim dönemi başladı. 71 ildeki okullarda eğitim gören öğrenciler için yeni dönemin ilk ders zili çaldı.

6 Şubat sabahı meydana gelen deprem felaketi nedeniyle eğitim öğretime ara verilmişti. Dün 71 ildeki okullarda eğitime tekrar başlandı. Afet bölgelerinden 7 bin öğrencinin Mersin’e nakil yapıldığını söyleyen İl Millî Eğitim Müdürü Adem Koca, "Eğitim öğretim yılımızın ikinci kanaat dönemine bugün itibariyle başladık. İlimizde tüm kademelerde resmi ve özel kurumlarımıza afet bölgesinden yaklaşık 7 bin öğrencimiz nakil gelmiştir. Mevcut okullarımızın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı kamplarda ve Kredi Yurtlar Kurumları'nda kalan depremzede öğrencilerimiz için Mersin Üniversitesi'nde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere her kademeden sınıflar oluşturduk. Ayrıca "Hayat Boyu Öğrenme" birimimiz tarafından oluşturulan Mobil Kayıt ekiplerimiz depremzede vatandaşlarımızın yoğun olarak kaldığı pansiyon ve yurt gibi noktalara ulaşarak hayat boyu öğrenme kurslarımız ve açık öğretim okullarımız için vatandaşlarımızı bilgilendirmekte ve kayıt almaktadır” dedi.

İl genelinde afetzede öğrenciler için nakil işlemlerinin sürdüğünü belirten Koca, “Devletimiz ve milletimiz el ele, tek yürek olarak bu zorlu günleri hep birlikte aşacağız. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı ikinci kanaat döneminin tüm vatandaşlarımıza, tüm meslektaşlarımıza, tüm evlatlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyor, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)