Okullar 5 gün tatil | Güney Gazetesi Mersin

Okullar 5 gün tatil

Mersin Valiliği, il genelindeki tüm eğitim kurumlarının 5 gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Yarıyıl tatilinin bitmesi nedeniyle 6 Şubat’ta açılması gereken okullar, son karar uyarınca 13 Şubat Pazartesi günü açılacak.

Okullar 5 gün tatil


Mersin Valiliği olumsuz hava koşulları gerekçesiyle eğitime ara verildiğini duyurdu. Valilik duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

“Mevcut hava şartları ve meteorolojik verilere göre ilimiz genelinde yağışların devam edeceği değerlendirildiğinden, ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak, Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 6 Şubat 2023 tarihli ve 1 sayılı kararıyla: 06 Şubat 2023 Pazartesi günü il merkezi ve ilçelerimizde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel ve resmi okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, yaygın eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 5 (beş) gün süreyle ara verilmesine, ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile veya engelli olan kamu görevlileri ile 10 yaş ve daha küçük yaşta çocuk sahibi olan kadın personelin 6 Şubat 2023 Pazartesi gününden itibaren 5 gün süreyle idari izinli sayılmasına, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı özel kreş ve gündüz bakım evleri ile çocuk kulüplerinin 6 Şubat 2023 Pazartesi gününden itibaren 5 gün süreyle faaliyetlerine ara vermelerine karar verilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” (Haber Merkezi)