“Mersin’de deprem ilk kez bu kadar şiddetli hissedildi” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin’de deprem ilk kez bu kadar şiddetli hissedildi”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’de depremin çok şiddetli hissedildiğini belirterek, depremden etkilenen komşu şehirlere yardımların yollandığını söyledi.

“Mersin’de deprem ilk kez bu kadar şiddetli hissedildi”


ELVAN KONUK

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Halk TV, TV 5, TL 1 TV, KRT TV yayınlarına bağlanarak Mersin’de de şiddetli olarak hissedilen depremle ilgili bilgi verdi. Seçer, ayrıca İçel TV, Kanal 33 ve Sun RTV ortak yayınına katıldı. Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerini ileten Seçer, “Bu afetin inşallah el birliği ile en kısa sürede yaralarını sararız. İnşallah hasar umduğumuz kadar çıkmaz diye umut ediyoruz ama gelen bilgiler maalesef bizi çok büyük üzüntüye sevk etti” dedi.

 

“MERSİN’DE TEDBİRLER ALINDI, DİKKATİMİZİ KOMŞU İLLERE YÖNLENDİRDİK”

 

Mersin’de hasarın olmadığını dile getiren Seçer, komşu illere yardımların yola çıktığını söyledi. Seçer, “Burada deprem çok şiddetli hissedildi. 1,5 dakikalık bir süre ciddi bir sarsıntı oldu. Belki de Mersin’de bu tip bir sarsıntı tarihinde ilk defa oluyor. Bilinen şiddetli deprem yakın tarihte hiç duyulmuş görülmüş değil” ifadelerini kullandı.

Adana ve diğer Güneydoğu’da ciddi hasarların olduğu bilgisini paylaşan Seçer, “Burada da tedbirleri aldık. Vatandaşlarımız toplanma alanlarına çıktı, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Mersin’de de hava yağışlı. Yağışın yarattığı artı bir sorun var. Depremde zarar görmeyecek tesislerimizi de açtık. Vatandaşlarımızı tesislerimizde topladık. Gerekli tedbirleri aldıktan sonra komşu illere dikkatimizi yönelttik” diye konuştu.

 

“İLK YARDIM KAFİLEMİZ SABAH 6.30’DA YOLA ÇIKTI”

 

Seçer, depremin yaşandığı günün sabahında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’li Büyükşehir Belediyelerini arayarak yardımlaşma konusunda talimat verdiğini aktardı. Seçer yapılan yardımlarla ilgili şunları söyledi:

“İlk yardım kafilemiz saat 6.30’da yola çıktı. 26 araç ve 78 personelle birlikte yardımlarımızı ilk etapta gönderdik. Daha sonra hızla hazırlıklar yapıldı özellikle iş makineleri isteniyor. Kamyon isteniyor. Aslında her şey isteniyor hem arama kurtarma çalışmaları için isteniyor. Hem de orada vatandaşların ihtiyacı var, yeme, içme, su, sıcak bir yemek bulma ihtimalleri de zaten şuanda yok. Kafalarını sokacak bir yerleri yok. Biz hazırda neyimiz var neyimiz yoksa hemen yolladık. Adana ve Kırıkhan’da yangın da vardı, oraya da itfaiyelerimiz desteğe gitti. Çok şükür onlar kontrol altına alındı. Tabi onlar yeterli değil, bölgedeki çok sayıda hem milletvekili hem belediye başkanıyla görüşme imkanım oldu. Özellikle kırsal bölgelerde yardım ekiplerinin ulaşmadığı konusunda bilgiler var. Oralardan gelecek haberler de son derece önemli. Şuanda dikkat şehir merkezlerinde ama kırsal bölgelerde ne çıkacağını henüz bilemiyoruz. AFAD’ın sevk ve idaresinde daha süratlı bir şekilde enkazların kaldırılması vatandaşların altından çıkarılması, ihtiyaçlarının karşılanması yönünde çalışmalarımızı devam ettireceğiz.”