“En büyük depremlerden birini yaşıyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“En büyük depremlerden birini yaşıyoruz”

Akdeniz Belediyesi Meclis Toplantısı Şubat Ayı Birinci Birleşimi yaşanan deprem felaketi nedeniyle ertelendi. Birçok meclis üyesinin göçük altında kalan akrabaları olduğunu dile getiren Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Sabah saatlerinde beni arayan bazı meclis üyelerimizin de akrabaları faklı illerde göçük altındalar. Ülkemiz kendi tarihindeki en büyük depremlerden birini yaşıyor. Hem akrabalarımızın hem komşularımızın sıkıntıları nedeniyle mecliste verim olmaz diye düşünüyorum” dedi.

“En büyük depremlerden birini yaşıyoruz”


 

ELVAN KONUK

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem Adana, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Mersin, Osmaniye, Kilis başta olmak üzere birçok kentte hissedildi. 10 ilde yıkılan binaların altında kalan vatandaşları arama çalışmaları sürerken çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.  

Akdeniz Belediye Meclis Toplantısı yaşanan deprem felaketi nedeniyle 10 Şubat Cuma günü saat 10.00’a ertelendi. Toplantıda grup üyelerine söz veren Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, daha sonra toplantıyı kapattı.

 

“DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLACAĞIZ”

 

Göçük altında kalan yeğenleri olduğunu ve bilgi alamadığını söyleyen CHP’li Meclis Üyesi Mahmut Dönmez, “Ülkemize milletimize büyük geçmiş olsun. Umarız bu kötü afette kayıplarımız çok olmaz, elimizden geldiğince yardımcı olalım birbirimize. Allah bu acımızı birbirimize destek olmayla aşarız diye düşünüyorum. Ülkemize ve milletimize geçmiş olsun” dedi.

HDP’li Meclis üyesi Özgün Çağlar, “Bazı şehirlerimizde can kayıpları var. Hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Allah sabır versin. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Depremin acısını yüreğinde hissettiğini söyleyen AKP’li Meclis Üyesi Aydın Eğin, “Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Belediyemizin de afet bölgelerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

EMEP’li Meclis Üyesi Halil Kara ise “Gece 4.20 civarında gerçekleşen depremi Mersin’de de yaşadık. Daha önce Adana depremini de yaşamıştım. Ondan daha uzun sürdü. Biz Mersin’de bile hissettiysek diğer 10 ilimizde daha yoğun oldu ve can kayıpları var. Umarım kayıplarımız çok az olur, diğer konular telafi edilebilir. Umarım az bir kayıpla bu depremi atlatmış olalım.  Biz de EMEP olarak bir koordinasyon oluşturduk, dayanışma içerisinde olacağımızı belirtiyorum. Ölenlere rahmet kalanlara sabır diliyorum” şeklinde konuştu.