10 yıllık emeğin ürünü | Güney Gazetesi Mersin

10 yıllık emeğin ürünü

Mersinli fotoğraf sanatçısı Bülent Akbaş, Mersin’de yaşayan 188 tür kelebeğin peşine düştü. 102 tür kelebeği doğal yaşam ortamlarında fotoğrafladı. Akbaş, 10 yıllık emeğinin ürünlerini İçel Sanat Sanat Kulübündeki sergide görücüye çıkardı.

10 yıllık emeğin ürünü


 

ABİDİN YAĞMUR


Mersin’in tanınmış fotoğrafçılarından Bülent Akbaş, yarım asırdır fotoğrafla iç içe. Analog ve filmli dönemde Mersin’in birçok ören yerini fotoğraflayarak önemli bir koleksiyon oluşturan Bülent Akbaş o dönemde Mersin coğrafyasının çok sayıda kelebek türüne ev sahipliği yaptığını gözlemlemiş.

Bülent Akbaş, kelebeklerin fotoğrafını çekip bir koleksiyon oluşturma düşüncesine o zamanlar kapılmış ancak analog dönemde hem zaman hem maliyet açısından zor bir çalışma olacağı için bu düşüncesini ertelemiş.

Fotoğraf makineleri dijital döneme geçip de fotoğraf sanatçılarına yeni olanaklar açınca Bülent Akbaş kelebeklerin peşine düşmüş.

Mersin coğrafyasında yaşayan 188 türden 102 türü doğal yaşam alanlarında fotoğraflamayı başarmış Bülent Akbaş.

Tam 10 yıllık o büyük çaba ve emeğin ürünü olan fotoğraflar, “Mersin Kelebekleri” adlı sergiyle İçel Sanat Kulübünde görücüye çıktı.

112 fotoğrafın yer aldığı serginin açılışında Bülent Akbaş’ı fotoğrafçı, gazeteci ve sanatçı dostları yalnız bırakmadı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Bengi İspir Özdülger de serginin açılışına katıldı.

Türkiye’de 410 kelebek türü yaşarken Mersin 188 türe ev sahipliği yapıyor. Bu yanıyla Mersin, Anadolu’nun en önemli kelebek yaşam alanlarından biri.

Bülent Akbaş’ın kelebek fotoğrafları önümüzdeki günlerde Mersin Büyükşehir Belediyesince kelebeklerle ilgili bir akademik çalışmayla birlikte kitaplaştırılacak.