Bu kupa Mersin’e çok yakıştı | Güney Gazetesi Mersin

Bu kupa Mersin’e çok yakıştı

ÇBK’nın Fenerbahçe Alagöz Holding’i 84-78 mağlup ederek tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanlığı Kupasını müzesine götürmesi Mersin’de büyük coşku yarattı.

Bu kupa Mersin’e çok yakıştı


HASAN KÜÇÜK

 

28. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Fenerbahçe Alagöz’ü Ankara Spor Salonu’nda 84-78 yenerek büyük kupanın sahibi olan Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi Mersin’in gururu oldu. Maçın son düdüğünün çalması ile birlikte büyük coşku yaşayan ÇBK’lı oyuncular birbirlerine sarılarak sevinç gösterisinde bulundu. Cumhurbaşkanlığı Kupasını Gençlik ve Spor Bakanı M. Muharrem Kasapoğlu ile Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun elinden alan ÇBK’lı oyuncular Mersin’i sevince boğdu. Geçen yılın şampiyonu olan ve en çok Cumhurbaşkanlığı kupasını alan Fenerbahçe Alagöz Holding’i 6 sayı farkla deviren ÇBK tarihinde ilk defa Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı müzesine götüren ekip oldu.  

 

 

“BUNDAN SONRAKİ HEDEFİMİZ EUROLİGUE KUPASI”

 

19 sayı kaydederek karşılaşmanın en değerli oyuncu seçilen Chelsea Gray, “Sadece ben değil bütün takım arkadaşlarım büyük bir performans ortaya koydu. Selin çok iyi oynadı. Gökşen mükemmel bir performans gösterdi. Takım olarak hak ettik. Bir sonraki hedefim Euroligue kupası. ÇBK olarak bunu da kazanmayı hedefliyoruz. Ben bu hedef için buraya geldim” dedi.

 

 

ASENA YALÇIN: DEVAMI GELECEK

Oyuncu Asena Yalçın ise sevincini kelimelerle ifade edemediğini ifade ederek “Maçtan önce kötü bir haber aldık ve eksik oyuncu ile karşılaşmaya çıktık. Ama bu bizi yıldırmadı. Elimizden geleni yaptık. Maça kötü başladık ama sonunu çok iyi bitirdik. Kenetlendik ve beraber oynadık. Kupayı kazandık çok mutluyuz. Söz verebilirim bunun devamı gelecek” diye konuştu.

 

SİNEM ATAŞ: BAŞARABİLECEĞİMİZİ BİLİYORDUK

Sinem Ataş ise eksik oyuncularla geldiklerini ancak başarabileceklerini bildiklerini söyledi. Ekiplerinin çok sıkı çalıştığını anlatan Ataş, “Ekibimiz bir birlerine bağlı oynuyor. Biri düşse diğeri koşarak kaldırıyor. Bizi takım yapan en önemli unsur bu. Geriye düşsek te gelmesine biliyoruz. Bizi desteklemeye gelen Mersinlilere teşekkür ederiz. Çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR MOTİVASYON OLACAK

ÇBK Başantrenörü Ekrem Memnun ise kupa kazanmanın güzel bir duygu olduğunu ifade ederek “Sezonun bu anında kazanmanın  ekstra bir motivasyon olduğunu kaydetti. Saygı duydukları, çok kuvvetli, çok iyi bir rakibe karşı kazanmanın da kendileri için ekstra bir motivasyon olacağını vurgulayan Memnun, “Çok zor bir maç olacağını bekliyorduk. Oyuncu arkadaşları yürekten kutluyorum. Kapasiteli bir takıma karşı oynadık. Çokta iyi hazırlanma şansımız olmadı. Çok iyi mücadele ettik. Oyunun tamamının içinde kaldık. Geri düştüğümüz dönemlerde paniklemedik. Sonunu iyi kontrol ettik. Bu ilerisi için bize büyük bir motivasyon olacak. En büyük kupayı kazanmak motivasyonumuzu artıracak. Sakin sakin önümüze bakacağız, Her gün gelişmeye çalışacağız” dedi.

 

“ÇBK KADIN BASKETBOLUNDA OYUN KURUCU OLMAK İSTİYOR”

ÇBK yönetiminin Mersin’de güzel şeyler yapmak istediğini anlatan Memnun, “ÇBK’nın daha çok yolu var. Yeni bir kulüp. Hep beraber çok şey öğreneceğiz. İmkanlarımız çok iyi. Bunu doğru kullanmayı öğreneceğiz. Sabırla çalışacak ÇBK. Kadın basketbolunun böyle yatırım yapan, bunu seven kulüplere ihtiyacı var. Örnek olacak bir kulüp. Daha çok çalışacağız. ÇBK kadın basketbolunda bir figür olarak oyun kurucu olmak istiyor. Bu disiplinle devam ederse başaracaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

 

OYUNCULARA 1 MİLYON LİRA PRİM

ÇBK Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Çevirgen, 28. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Fenerbahçe Alagöz’ü Ankara Spor Salonu’nda yenerek büyük kupayı tarihinde ilk kez müzesine götüren ÇBK’lı oyunculara 1 milyon lira prim verileceğini duyurdu.

 

 

 

VALİ PEHLİVAN’DAN ŞAMPİYONA KUTLAMA

Her fırsatta ÇBK’ya olan desteğini dile getiren ve turuncu lacivertli ekibin maçlarını bizzat salona gelerek izleyen Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da büyük kupayı alan takımı tebrik etti. Vali Pehlivan maç sonunda ÇBK Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Çevirgen’i arayarak kutladı ve takımın Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.