“Kilitlendik” | Güney Gazetesi Mersin

“Kilitlendik”

Bütün oyuncuları giden, geride kalan 6’sının ise ayrılmak için 5 Ocak’ı bekleyen TİY’in Teknik Direktörü Sinan Atım, içinde bulundukları çaresizliği böyle haykırdı;

“Kilitlendik”


HASAN KÜÇÜK

 

19 hafta süren ilk ilk devreyi 3 galibiyet 11 beraberlik ve 4 mağlubiyet sonunda topladığı 20 puan ile 14. sırada tamamlayan TFF 2. Lig Beyaz Grup ekibi Tarsus İdman Yurdu, maddi imkansızlıklara rağmen ikinci yarı hazırlıklarını Tarsus’ta sürdürmeye çalışıyor. Günde çift antrenman yapan sarı lacivertli ekipte sözleşme süreleri dolan bütün futbolcular takımı terk ederken geride kalan 2 kaleci ve 4 oyuncunun tek taraflı sözleşme feshi için verdiği süre 5 Ocak’ta dolacak. Transfer tahtası açılmaz ve transfer yapılamazsa takım U-19’dan gelen oyuncularla yoluna devam edecek.

Teknik Direktör Sinan Atım, bütün oyuncuların takımdan ayrıldığını ifade ederek, Volkan Altunsoy, Sefa Durmuş, Alperen Pak ile kaleciler Barış Türkmen, Mert Can Salık ile genç oyuncu Mert’in sözleşme feshi için verdiği süre ise 5 Ocak’ta doluyor” dedi.

 

 

“TÜM TAKIM U-19 OLACAK”

Şu an önceden kalan 2’si kaleci 6 futbolcunun yanında U-19’dan gelen 10 genç oyuncu ile günde çift antrenman yaparak çalışma yaptıklarını anlatan Atım, “Büyük ihtimal bu 6 oyuncumuzda gidecek. Tüm takım U-19 oyuncusu olacak. Transfer açılmazsa 15 Ocak’ta oynayacağımız Erzincan maçında U-19 oyuncuları ile maça çıkacağız” şeklinde konuştu.

Yöneticilerden bir an önce transfer tahtasını açmalarını beklediklerini ifade eden Atım, “Transfer tahtası açılırsa hızlı bir şekilde 15 tane oyuncu transfer edilmesi lazım. Sıfırdan takım kurmamız gerekecek. Devre arası alacağımız oyuncular kulüplerinden gönderilmiş veya genç oyuncu olacaktır. Bizi ligde bıkacak oyuncuyu bulmamız gerekecek. Adaptasyon sorunu yaşanabilir. Oyuncular hazırlık kampı geçirmeden direk lige girecek” diye konuştu.

 

 

“10 MİLYON PARA GEREKECEK”

Transfer tahtasının açılması ve oyuncu transferi için kulübe yaklaşık 10 milyon lira bir para gerekeceğini anlatan Atım, “Herkes umutlu konuşuyor ama şu ana kadar bir gelişme yok. Transfer olmadığı için lig ile ilgili bir çalışma yapamıyoruz. Kilitlenmiş durumdayız. Transferi açtık, çalışmanı yap oyuncu gurubunu hazırla deseler öyle bir durum da yok. Ocak ayının 15’inde ilk maça çıkacağız. Az bir süre kaldı. Bizim hiçbir şeyimiz ortada yok. Ne oyuncumuz var ne başka bir şeyimiz. Biz U-19 takımı ile maça çıkarsak hüsran yaşarız. O zaman ah vah edilir. İş işten geçmiş olur dönüşü olmaz. 8 Şubat’a kadar transfer açık. Erzincan ve sonrasındaki 2-3 maçı gençlerle idare ettikten sonra transfer yapılabilir” ifadelerini kullandı.