Fikstür avantajı Tarsuslu perilerde | Güney Gazetesi Mersin

Fikstür avantajı Tarsuslu perilerde

Fikstür avantajı Tarsuslu perilerde


HASAN KÜÇÜK

 

Misli.com Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde geçen hafta  Botaş Gelişim’i 2 sayı farkla yenerek ilk devreyi 28 puan ile lider tamamlayan Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol takımı ikinci devrenin ilk maçında Elazığ Basketbol’a konuk olacak. Cuma günü Elazığ Yakup Kılıç Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 18.15’te başlayacak ve Youtube / TBF TV’den canlı yayınlanacak. Tarsus’ta oynanan ilk maçı 82-66 kazanan Tarsuslu periler 25 puan ile 4. sıradaki Elazığ deplasmanından da galibiyet ile dönmeyi hedefliyor.

Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Mustafa Secerlioğlu, bundan sonra fikstür avantajının kendilerine döndüğünü ifade ederek “Bütün zorlu maçları biz ilk yarı deplasmanda oynadık. İzmit, Elazığ İl Özel İdare, Fenerbahçe Gelişim, Botaş hepsini dışarıda oynadık. İkinci yarı bu takımlarla kendi sahamızda oynayacağız.  Onun için şampiyonlukta bayağı bir avantajlı imiş gibi gözüküyoruz” dedi.

 

 

“FİKSTÜR AVANTAJI LEHİMİZE DÖNDÜ”

 

Gazetemize ilk yarı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Secerlioğlu, “İlk yarıda fikstür dezavantajımız vardı. Bir yada iki mağlubiyet alırız diye düşünüyordum. Bize rakip olacak takımların tamamı ile deplasman maçına çıktık. Kaybettiğimiz İzmit Belediyesi maçı deplasman maçı idi. İl Özel İdare Elazığ Maçı yine deplasman maçı idi. Botaş’a bakıyoruz deplasmanda oynadık. Botaş ilk 3 sırada. Fenerbahçe 2. sırada onu da deplasmanda oynadık. Bu nedenle 1 yada 2 mağlubiyet bekliyorduk. Bu anlamda ilk yarıyı 2 mağlubiyet 13 galibiyetle lider tamamladık. İkinci yarı fikstür bizim lehimize döndü. Geri sayım başladı. Bundan sonraki birçok önemli maçı evimizde oynayacağız. Kazanacağız. Şu ana kadar evimizde hiç maç kaybetmedik. İkinci yarı maçları evimizde oynayıp şampiyonluğa ulaşacağız diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

 

“TARSUS’A ŞAMPİYONLUK GETİRECEK OLAN BİZİZ”

 

Takım olarak bir sıkıntılarının olmadığını, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın elinden gelen desteği verdiğini vurgulayan Secerlioğlu şunları söyledi: “Başkanımız şampiyonluğu 4 gözle bekliyor. Tarsus İdman Yurdu hedeflere ulaşamadı. Voleybol takımı da hedeflere ulaşamadı. Tarsus’un şampiyonluk yolundaki tek takımı biziz. Hali ile hem seyircimiz hem başkanımız ve yönetim kurulu 4 gözle bizim şampiyonluğumuzu bekliyorlar. Tarsus’a tek şampiyonluğu getirecek olan biziz.”