“Saha karanlık kalıyor, hakem hata yapabilir” | Güney Gazetesi Mersin

“Saha karanlık kalıyor, hakem hata yapabilir”

“Saha karanlık kalıyor, hakem hata yapabilir”


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin 33 Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Lülü, haftalardır maç yaptıkları Toroslar Suni Çim Sahası’nı aydınlatan 16 lambanın yanmadığına dikkat çekerek, “Akşam üzeri oynanan maçlarda ortam karanlık oluyor. Biz ya da rakiplik bir pozisyonda hakem çok basit hatalar yapabilir. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü buna çözüm bulmalı” dedi.

Mersin Süper Amatör Lig B Gurubunda hafta sonu oynanan karşılaşmada Mut İdman Yurdu Belediyespor’u 1-0 yenerek liderliğini sürdüren Mersin 33 FK Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Lülü, geçen sene Bölgesel Amatör Lig’den küme düşen bir takım olarak bu sene ligin başlamasına 10 gün kala biz toplanabildiklerini söyledi. Aslan yürekli olarak tabir ettiğini az sayıdaki 14 futbolcu ile

yollarına devam ettiklerini ifade eden Lülü, “Bizim en büyük sevdamız hepimizin kalbinde yatan Mersin İdman Yurdu’dur. Amatör ligdeki ve BAL’daki takımlar olarak bizim en büyük hedefimiz Mersin İdman Yurdu’na katkımız olması çabasındayız. Buradan 1-2 tane arkadaşımızı yetiştirip Mersin İdman Yurdu’na armağan edersek ne mutlu bize. Bu bizim için başarıdır” dedi.

“GÜZEL BİR SERİ YAKALADIK”

13-14 tane arkadaşları ile güzel bir seri yakaladıklarını anlatan Lülü, “Herkes futbolda maddiyatı birinci kısım olarak görürken arkadaşlarımız bize maddiyatın çok önemli olmadığını, asıl davanın memleket meselesi olduğunu, bir aile olduğumuzu gösterdi. Benim şu ana kadar arkadaşlardan hiçbir talebim olmadı. Şampiyon olunur olunmaz, play-off’lara kalınır kalınmaz o apayrı bir şey. Mut İdman Yurdu’na bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. Güzel bir maç  oldu. Benimde zevkli bir maç olacağını daha önce antrenmanlarda oyuncularla görüştüğümde bu maça ayrı bir motivasyon ile  hazırlandıklarını, liderliğin geçen hafta aldıklarını, bırakmak istemediklerini kendileri belirttiler. Ona göre motive oldular. Ben arkadaşlarımızın hepsinin alnından öpüyorum” şeklinde konuştu.

“16 TANE LAMBA PATLAMIŞ YANMIYOR”

Takım olarak çok eleştirildiklerini ve yerden yere vurulduklarını anlatan Lülü şöyle devam etti: “Maç yaptığımız sahayı aydınlatan 16 tane lamba patlamış yanmıyor. Haftalardan aynı sahada oynuyoruz. Keşke buna Gençlik ve Spor İl Müdürümüz başta olmak yetkililer bir çözüm bulsa. Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı (ASKF) Mithat Ertaş elinden geleni yapıyor. Mithat Başkan bunun raporunu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne verdi.  Mut İdman Yurdu maçından yetkililer ve Hakem Derneği Başkanı’da maçı izledi. Bizlik ya da rakiplik bir pozisyonda hakem çok basit hatalar yapabilir. Çünkü karanlık oluyor” dedi.

Antrenman sahası bulamamaktan yakınan Lülü, “Ama çok şükür yine ayakta kalmaya çalışıyoruz. Mersin futbolu acımasız. Bir yerlerle ters olduğunuzda sabah rüzgarında savrulup atıyorlar sizi. Biz çalışmaya devam edeceğiz. Bunlar bizi yıldırmıyor. Mersin sporuna ne kadar hizmet edersek şükür diyoruz.”