Bu kupa ÇBK’ya çok yakışır | Güney Gazetesi Mersin

Bu kupa ÇBK’ya çok yakışır

Geçen yılın Türkiye Kupası şampiyonu ÇBK, Kadınlar Basketbol Süper Ligişampiyonu Fenerbahçe Alagöz Holding ile 28. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda karşı karşıya gelecek

Bu kupa ÇBK’ya çok yakışır


HASAN KÜÇÜK

 

Son haftalarda EuroligueWomen’da başarılı sonuçlar elde eden, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde ise lider konumda olan Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, 28. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Çarşamba günü Fenerbahçe Alagöz ile karşı karşıya gelecek. Mersin temsilcisi ÇBK, bu sezon Süper Lig’de tek mağlubiyetini aldığı Fenerbahçe Alagöz Holding’i yenerek Cumhurbaşkanlığı kupasını Mersin’e getirmek için mücadele edecek. Çarşamba günü  Ankara Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 19.00’da başlayacak. Müsabakada Mehmet Karabilecen (Başhakem), Çisil Güngör (Yardımcı Hakem) ve Münevver Özemre (Yardımcı Hakem) görev yapacak.

 

 

“KUPAYI MERSİN’E GETİRMEK İSTİYORUZ”

Cumhurbaşkanlığı Kupası için hazırlıklarını tamamlayan ÇBK dün maçın oynanacağı Ankara’ya giderek maç saatini beklemeye başladı.ÇBK Başantrenörü Ekrem Memnun, 28. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı kupasında güçlü bir takım olan Fenerbahçe Alagöz ile karşılaşacaklarını belirterek “Güçlü bir takım ile oynayacağız. Bu maçı kazanmak ve Cumhurbaşkanlığı Kupasını Mersin’e getirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız.  Kazanmaktan başka bir şey düşünmüyoruz” dedi. Memnun, taraftarlardan destek beklediklerini söyledi.

2019 yılında da Cumhurbaşkanlığı Kupası için Fenerbahçe ile karşılaşan ÇBK, 86-62 yenilerek kupaya veda etmişti. 

İlki 1992’de yapılan ve her yıl düzenlenen Kadınlar Basketbol Cumhurbaşkanlığı Kupası organizasyonu pandemi nedeniyle iki yıl boyunca yapılamamıştı.