MİY’de devre arası yoğun tempo | Güney Gazetesi Mersin

MİY’de devre arası yoğun tempo

MİY’de devre arası yoğun tempo


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 3. Lig 1. Grupta 39 puan ile devreyi lider kapatan Yeni Mersin İdman Yurdu, 2. yarı için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Mersin Toroslar Aziz Sancar Tesislerinde 30 Aralık’a kadar sürecek 1. etap çalışmalarının ardından kırmızı lacivertliler 2. Ocak’ta 2. Etap çalışmalarını Antalya’da sürdürecek. Transfer çalışmaları için ise görüşmeler sürüyor.

Gazetemize ilk yarı ve transfer çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Teknik Direktör Ersin Aka, ilk yarıda oynadıkları 17 maçtan galibiyeti hak etmedikleri tek karşılaşmanın Ağrıspor maçı olduğunu söyledi. Ağrıspor maçını da takımı geç kurdukları ve hazır olmayan oyuncuları oynatma tercihinde bulundukları için kazanamadıklarını ifade eden Aka, “Oradasentetik saha olduğu için rakip o sahaya uygundu. Biz oynayamadık. Biz o gün kazanmayı hak etmemiştik” dedi.

Maçlara skor olarak bakmadığını anlatan Aka, “2-2 kaldığınız Kelkit maçı ile 2-0 yendiğiniz Kütahya, Hacettepe, Eskişehir maçları arasında ne fark var deseniz hiçbir fark yok. Hatta Hacettepe ve Eskişehir’e göre Kelkit karşısında daha net pozisyonlara girmişiz. Ama atamadık. 2 tane de talihsiz gol yedik” diye konuştu.

 

 

 

“TAKIMIN OYUN KÜLTÜRÜ OLUŞTU”

 

17 maç sonunda en büyük mutluluğunun takımın bir oyun kültürünün oluşması olduğunu vurgulayan Aka, “Bizim bir oyun kültürümüz var. Takımımızda her hafta yenmemize rağmen kadromuz değişir. Bazen bu cezadan bazen sakatlıktan bazen ise performans nedeniyle benim tercihimdendir. Ama biz her değişimde aynı oyunu oynayan bir takımız. Bu maçta kötü, şu maçta çok iyi oynadık. Bu maçta uçtuk öbüründe daha kötü idik diye kimse söyleyemez. MİY olarak bir oyun kültürü oluşturabildik” ifadelerini kullandı.

“ORTADA ÖNEMLİ BİR BAŞARI VAR”

Takımlarında bireysel olarak fark yaratan bu olmazsa biz kaleye gidemeyiz diyebileceğimiz bir oyuncunun olmadığını anlatan Aka şunları söyledi: “Biz her maçta iyi oynadığımızı konuşuyoruz. Zaten 17 maçtan 12 tane galibiyet almış bu takım.  Bu kolay bir durum değil. Baktığımızda önemli bir başarı var ortada. Ben skor olarak demiyorum ama oyun olarak bunu başardık. Takımın burada olmasının tek sebebi bu. Biz buna daha çok sahip çıkıp daha geliştirmemiz gerekiyor.”

Aka transfer etmeyi planladıkları 4 oyuncu ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.