Süper Amatör maçta telefon tartışması | Güney Gazetesi Mersin

Süper Amatör maçta telefon tartışması

Süper Amatör maçta telefon tartışması


HASAN KÜÇÜK

Mersin Süper Amatör Lig A Grubunda liderliğini sürdüren Mersin Camspor Kulüp Başkanı Serhat Yıldırım, hafta sonu Tarsus Belediyespor ile yaptıkları karşılaşmada yedek kulübesinde telefonla konuştuğu gerekçesiyle maçın hakemi tarafından uyarılmasına tepki göstererek “12 yıldır yeşil sahalardayım. İlk defa böyle bir olayla karşılaştım. Hakemin art niyetli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Mersin Süper Amatör Lig A Grubunda Mersin Camspor hafta sonu Tarsus Faruk Sodan Sahasında oynanan karşılaşmada Tarsus Belediyespor’u 5-0 yenerek liderliğini sürdürmüştü. Maçın hakeminin maç sırasında yedek kulübesinde bulunan Camspor Külüp Başkanı Serhat Yıldırım’ı telefonla konuşmaması yönünde uyarması tartışmaya neden oldu.

 

“YASAK MI DEDİM YASAK KAPATIN DEDİ”

 

İlk defa böyle bir olay ile karşılaştığını belirten Camspor Külüp Başkanı Serhat Yıldırım, “Maçta kimse ile bir sıkıntımız tartışmamız yoktu. Yedek kulübesinde oturuyordum. Telefon geldi. Ailevi bir sorunum vardı. Telefonu açtım. Konuştum. Konuşurken hoca bana uzak bir bölümde elini kulağına götürerek telefon işareti yaptı ve telefonla konuşmayın dedi. Bende bana söyleyip söylemediğini konusunda tereddüt yaşayarak sağa sola baktım. Hocam yasak mı telefon dedim. Evet yasak kapatın dedi. Evde hastam var ondan dolayı konuşuyorum dedim. Bir joker hakkınız olsun bundan sonra olmasın kapatın dedi” şeklinde konuştu.

“KAMERA ŞAKASI MI YOKSA TAHRİK EDİLMEYE Mİ ÇALIŞILDIM ANLAYAMADIM”

Kamera şakası mı yoksa kendisinin tahrik edilmeye mi çalışıldığı anlayamadığını ifade eden Yıldırım,

“Dışarıdan o kadar küfürler, hakaretler edildi, duymamasının görmemesinin imkânı yoktu. Madem kuralcı bir hakemsin o küfürleri yazacaksın. İlk kez böyle bir uygulama ile karşılaştım. Art niyetli olduğu düşünüyorum. Çünkü bu güne kadar hiçbir hakemin hiçbir hocayı hiçbir kulüp başkanını bu şekilde ikaz ettiğini duymamıştım. Gerçekten telefonla görüşmek yasak ise bir açıklama yapılır bizde konuşmayız. Konuşursak cezamıza razı oluruz” ifadelerini kullandı.

5-0 kazandıkları maçta rakipleri ve oyuncularla ilgili bir sorunlarının olmadığını anlatan Yıldırım şunları söyledi: “Geçen yılda bundan önceki maçlarda da telefonla konuştum. Madem böyle bir kural var ise o zaman bugüne kadar göz yuman bütün hakemlere ceza versinler. Hiçbir kulüp yöneticisi, hiçbir hoca telefonla konuşmadım diyemez. Bugüne kadar hiçbir hakemden telefonla konuştuğu için uyarı alanı duymadım.”