Müdür Demir’den engelliler sarayına ziyaret | Güney Gazetesi Mersin

Müdür Demir’den engelliler sarayına ziyaret

Müdür Demir’den engelliler sarayına ziyaret


Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, İstanbul Bağcılar Belediyesi bünyesindeki Türkiye’nin ilk Engelliler Sarayını ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Demir ve Gençlik Faaliyetleri Şube Müdürü Cafer Bozkurt, Bağcılar engelliler sarayı yetkilileri ile birlikte Türkiye’de bir ilk olan ve tüm engellilerin sosyal, kültürel, sanatsal, mesleki eğitim ihtiyaçlarına cevap vermek üzere inşa edilmiş Bağcılar Engelliler Sarayı’nın içerisinde hizmet veren 40’a yakın atölyede verilen kursları ve birimleri tek tek gezerek, notlar ve yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Özel gereksinimli bireyler için yapılan bir kompleksi ilk defa gördüğünü ve verilen hizmetin üst düzey olduğunu belirten Demir, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Türkiye’de ilk kez Mersin’e kazandırılacak olan Türkiye’nin ilk Engelsiz Yaşam Merkezi için buradayız. Bağcılar Belediye Başkan yardımcısı Cengiz Pacci ile birlikte 180 araçlık kapalı otopark, geniş fuaye alanları, 25 atölye odası, 2 konferans salonu, bir kapalı sinema ve bir çok amaçlı salonu gibi birimleri bünyesinde barındıran Teknik özellikleri bakımından da engellilere göre dizayn edilen, Lavabo ve tuvaletler de engelliler için özel olarak düzenlenen ve Türkiye’de bir ilk olan Bağcılar Engelliler Sarayının tüm atölyelerini, birimlerini engeli bireyler için verilen kursları gezerek ekip arkadaşlarımızla birlikte notlarımızı aldık” dedi.

Demir, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilimize kazandırılan Mezitli Engelsiz Yaşam Merkezimiz de misafir edeceğimiz özel bireylerimiz ile aileleri için dizaynından, fiziki şartlarına hatta verilecek eğitimlerine kadar tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)