El işi ürünlerini sergilediler | Güney Gazetesi Mersin

El işi ürünlerini sergilediler

Toros Devlet Hastanesi’ne bağlı Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM), Kadın, Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM), Merkez ve Hüseyin Dağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri tarafından Sayapark Alışveriş Merkezi’nde kermes düzenlendi. Kermeste hastalar el emeği ürünlerini stant açarak sergiledi.

El işi ürünlerini sergilediler


ZELİHA ÖZİPEK


 

Mersin Toros Devlet Hastanesine bağlı hizmet veren merkezlerde tedavi gören hastaların Halk Eğitim Merkezinde görevli öğretmenlerin rehberliğinde iş uğraş atölyelerinde yaptıkları ürünler stant açılarak sergilendi. Standı gezen Mersin Toros Devlet Hastanesi Bashekimi Op. Dr. Özgür Ozan Karak, "Alkol madde bağımlığı ve ruhsal sorunları olan hastalarımızı normal hayata kazandırmak ve rehabilite etmek adına yapılan bu el işi sanat ürünleri Sayapark Avm’de de sergilenmesi önemli bir etkinlik. Aynı zamanda hastanemize bağlı kurumlarımızın tanıtımının yapılmasıyla tedavi ve rehabilitasyona ihtiyacı olan kişilerin haberdar olması adına güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum” dedi.

Standı gezen vatandaşlara ruh sağlığı sorunları olan kişilerdeki tedavi süreci, alkol ve madde bağımlılığı ile ilgili yapılan iyileştirme çalışmalarıyla ilgili bilgi verildi. Ayrıca ziyaretçilere tanıtım broşürleri dağıtıldı.