Lideri penaltı devirdi: 2-1 | Güney Gazetesi Mersin

Lideri penaltı devirdi: 2-1

Lideri penaltı devirdi: 2-1


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 3. Lig 1. Grupta lider Yeni Mersin İdman Yurdu. Şanlıurfa temsilcisi Karbel Karaköprü Belediyespor’a deplasmanda 2-1 yenilerek 10 haftalık yenilmezliğini sona erdirdi. Kırmızı lacivertliler bu mağlubiyet ile 8 puan olan en yakın takipçileri ile arasındaki puan farkını 5’e indirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 1. Grup 13. Hafta karşılaşmasında Yeni Mersin İdman Yurdu Şanlıurfa temsilcisi Karbel Karaköprü Belediyespor’a konuk oldu. Faruk Çelik Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Celal Bayraklı, Hüseyin Otyakmaz, Tolga Dede hakem üçlüsü yönetti. Kırmızı lacivertli ekibimiz sahaya Sertaç Güzel, Özkan Zileli, Burak Bilgen, Aslan Gök, Aziz Aksoy, Metin Yüksel, Taygun Vurgun, Christofer David Gürkan, Yusuf Yıldırım, Erdem Onur Beytaş, Umut Aydın 11’i ile çıktı.

 

 

 

İKİZLER RAKİP OLDU

Karşılaşmada Karbel Karaköprü Belediyespor’da oynayan Emre Yıldırım ile Yeni Mersin İdman Yurdu’nda oynayan ikizi Yusuf Yıldırım birbirlerine rakip oldu.

9. Dakikada Mersin İdman Yurdu futbolcusu Burak Bilgen sarı kart görürken 11. dakikada kırmızı lacivertli ekibin futbolcusu Yusuf’un şutu direkten döndü.  

19. dakikada Karaköprü Belediyesporlu Muhammet Raşit Şahingöz’ün Mersin İdman Yurdu defans arkasına attığı topta kalecimiz Sertaç ile karşı karşıya kalan Halil Yılmaz meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Rakip bu golle 1-0 öne geçti.

24. dakikada Kırmızı lacivertli ekiple Onur Erdem Beytaş Karaköprü kalecisi Berat ile karşı karşıya kaldı.  Top üstten auta çıktı.

27. dakikada rakip oyuncu Muhammet Raşit Sahingöz sakatlanarak oyundan çıktı ve yerine Fatih Gül girdi.

 

 

 

 

32. dakikada kırımızı lacivertli ekibin oyuncusu Aziz Aksoy'un şutu üstten dışarı çıktı.

Maçın ilk yarısı ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Yeni Mersin İdman idman Yurdu 2 yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Umut Aydın’ın yerine İbrahim Konuksever, A. Gaffar Toplu’nun yerine ise Burak Bilgen oyuna dahil oldu.

Kırmızı şeytanlar ikinci yarıya çok iyi başladı. 47. dakikada David’in sol taraftan kullandığı korner atışında topla buluşan İbrahim çok güzel bir vuruş yaptı ancak kaleci gole izin vermedi.

 

 

MİY’li oyuncular beraberlik golü sonrası büyük sevinç yaşadı

 

53. dakikada Karaköprü ekibi çok net bir gol pozisyona yararlanamadı. 56. dakikada David’in ortasında Abuzer topa dokunamayınca yüzde yüzlük gol pozisyonundan yararlanamadı.  61. dakikada Abuzer’in ara pasında sol çaprazdan ceza sahasına girerek güzel bir şut çeken David takımının beraberlik golünü kaydetti. 1-1

Golden sonra baskısını sürdüren Mersin İdman Yurdu’nda 71. Dakikada Abuzer’in kafa vuruşu ve 75. Dakikada Onur Erdem’in şutu auta çıktı.

80. Dakikada Mersin ekibinde Erdem Onur Beytaş’ın yerine Abdurrahman Emek oyuna dahil oldu.

85. dakikada Karaköprü’nün frikik atışında kalecimiz Sertaç topu kornere çeldi.

87. ve 88. dakikada kırmızı lacivertli ekipte Abdurrahman Emek’in mutlak 2 gol pozisyonunda topu kalecinin üzerine attı.

90-1. dakikada Halil Yılmaz’ın penaltıdan attığı gol ile Karaköprü Belediyespor karşılaşmayı 2-1 kazandı.  

Maç ev sahibi ekibin 2-1 üstünlüğü ile sona erdi. Yeni Mersin İdman Yurdu bu sezon 2. haftadaki Ağrı maçından sonra 2. mağlubiyetini almış oldu. Liderliğini sürdüren kırmızı lacivertliler en yakın rakibi Karşıyaka ve Ordu’nun bu hafta kazanması ile puan farkını 8’den 5’e düşürdü.