“Özgür düşünebilen üniversiteler istiyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“Özgür düşünebilen üniversiteler istiyoruz”

Mersin’de özel bir üniversitenin mezuniyet törenine katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Dünya üniversiteleriyle rekabet edebilen, bilimin ışığında yürüyen, siyasetin etkisinde kalmayan üniversiteler istiyoruz. Özgür düşünebilen üniversiteler istiyoruz” dedi.

“Özgür düşünebilen üniversiteler istiyoruz”


MAHMUT SÖNMEZ

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in bir üniversite kenti olmasının kendini gururlandıracağını söylerken, mezun olan öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Mersin’in bir üniversite kenti olmasının Atatürk’ün çizdiği yolda yürüyen bir belediye başkanı olarak kendisine onur verdiğini dile getiren Başkan Seçer, “Ulu önderin dediği gibi hayatta en hakiki mürşit ilimdir. İlmin peşinden giden toplumlar her zaman saygın toplumlar olmuştur. Üniversiteler demokratik ve özgürlükçü toplumlarda özerk bilimin yapıldığı kurumlardır. Bir üniversite özerk ise orada bilimde, demokrasi de düşünce ortamı da gelişir” dedi.

 

“ÜNİVERSİTELER SİYASETİN ETKİSİNDE OLMAMALI”

 

Türkiye’de üniversite sayısının nicelik olarak artmasının yanında nitelikli üniversiteler istediklerini belirten Başkan Seçer, “Çocuklarımızın daha iyi yetiştiği, dünya üniversiteleriyle rekabet edebilen üniversiteler istiyoruz. Bilimin ışığında yürüyen, siyasetin etkisinde kalmayan üniversiteler istiyoruz. Özgür düşünebilen üniversiteler istiyoruz” diye konuştu.

Mersin’de iki vakıf, iki devlet olmak üzere dört üniversitenin bulunduğunu belirten Seçer, “Toros Üniversitesi şehre büyük katkıları olan köklü bir üniversite. Sadece öğrencilere ders verilmiyor bu üniversitede. Bizimle birlikte Mersin’in kültürüne, sanatına sporuna, toplumuna katkı sunabilmek için ortak çalışma sağlama ferasetine sahip bir üniversite” ifadelerine yer verdi.

 

ÖĞRENCİLERE SESLENDİ

 

Seçer, mezun olan öğrencilere şu şekilde seslendi, “Buradan aldığınız bilgilerle daha iyi düşüneceksiniz, muhakeme edeceksiniz, yanlışı söyleyeceksiniz, özgür düşüneceksiniz, gerekirse muhalefet edeceksiniz. Allah yolunuzu açık etsin, hayat boyu başarılı olun.”